- Konu Yazar
- #1
Çikolatalı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
Muhallebisi için
1 litre süt bir bardak un
1 adet yumurta
1 bardak şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 adet vanilya
1 adet falım sakız
Çikolata sosu için
1, 5 bardak su
2 yemek kaşığı nişasta
1, 5 bardak süt
50 gram kakao
5 yemek kaşığı şeker
Çikolatalı Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir tencerede şeker yumurta un uygunca çırpılır yavaş yavaş 1 litre süt eklenir.Ocağa alınır.
Kaynayana kadar pişirilir.
Margarin, vanilya sakız eklenir içinde düzgünce eriyince altı kapatılır.
Kare borcama koyulur diğer bir küçük tencerede bir buçuk bardak su ve 2 yemek kaşığı nişasta eritilir.
Üzerine süt ,kakao, şeker koyulur.
Kaynayınca kapatılır ve vanilyalı karışımın üstüne 2 kat olarak dökülür.
4 saat buzdolabında bekletilir. Soğuk tüketilir.
Muhallebisi için
1 litre süt bir bardak un
1 adet yumurta
1 bardak şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 adet vanilya
1 adet falım sakız
Çikolata sosu için
1, 5 bardak su
2 yemek kaşığı nişasta
1, 5 bardak süt
50 gram kakao
5 yemek kaşığı şeker
Çikolatalı Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir tencerede şeker yumurta un uygunca çırpılır yavaş yavaş 1 litre süt eklenir.Ocağa alınır.
Kaynayana kadar pişirilir.
Margarin, vanilya sakız eklenir içinde düzgünce eriyince altı kapatılır.
Kare borcama koyulur diğer bir küçük tencerede bir buçuk bardak su ve 2 yemek kaşığı nişasta eritilir.
Üzerine süt ,kakao, şeker koyulur.
Kaynayınca kapatılır ve vanilyalı karışımın üstüne 2 kat olarak dökülür.
4 saat buzdolabında bekletilir. Soğuk tüketilir.