- Konu Yazar
Çikolatalı Muffin Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı dolusu kakao
1,5 su bardağı un
Damla çikolata
Çikolatalı Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve toz şekeri beyazlayana kadar çırpalım.
Daha sonra süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, vanilin ekleyip spatula ile çırpalım. (ayrıca unu eleyerek ilave edelim unu havalandırmak kekin daha fazla kabarmasını sağlıyor ve süt ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin ).
Hazırladığımız harcı muffin kalıplara pay edelim benim kullandığım bu ölçülerde tam 12 adet çıktı sizlerde ona göre yaparsınız
160 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirdim kürdan yardımıyla kontrol edip alabilirsiniz. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
Çikolatalı Muffin Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı dolusu kakao
1,5 su bardağı un
Damla çikolata
Çikolatalı Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve toz şekeri beyazlayana kadar çırpalım.
Daha sonra süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, vanilin ekleyip spatula ile çırpalım. (ayrıca unu eleyerek ilave edelim unu havalandırmak kekin daha fazla kabarmasını sağlıyor ve süt ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin ).
Hazırladığımız harcı muffin kalıplara pay edelim benim kullandığım bu ölçülerde tam 12 adet çıktı sizlerde ona göre yaparsınız
160 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirdim kürdan yardımıyla kontrol edip alabilirsiniz. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
Çikolatalı Muffin Tarifi Fotoğraflı Yapılışı