Çikolatalı Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
1 paket margarin (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
1/2 (yarım) limon rendesi (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı karbonat
4 su bardağı un
1 adet yumurta (oda ısısında)
1 paket vanilya
Üzeri için;
100 gram bitter çikolata
100 gram sütlü çikolata
70 gram beyaz çikolata

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına öncelikle margarin ve pudra şekeri alınıp karışana kadar yoğrulur.
Yoğrulan harca yumurta eklenip tekrar yoğrulur.
Hamura tarçın, un ve karbonat vanilya eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur (un ölçüsünü azaltabilirsiniz).
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12 – 14 dk pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine benmari şeklinde erittiğimiz çikolata sıkma torbasına konularak kurabiyeleri üzerine ince kentler halinde sıkılır.
Not; Çikolata sıkarken kurabiyelerin altında yağlı kağıt olmasına itina gösterin yoksa kurabiye dışına gelen çikolatalar tepsiye yapışır.

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst