SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Çikolatalı Kurabiye (Deniz Kabuğu Şeklinde) Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı yada margarin (ben margarin kullandım)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta ( mısır nişastası tercih ederseniz daha hoş sonuç alırsınız )
1 çay bardağından 2 parmak eksik hindistan cevizi
3 su bardağı un (ölçü değişebileceği için kontrollü eklemek gerekiyor)
Üzeri için ;
1 paket sütlü çikolata
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çikolatalı Kurabiye (Deniz Kabuğu Şeklinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur materyallerimiz yoğurma kabına alınır.
Üzerine yavaş yavaş un eklenerek hoş bir hamur yapılır.
Unu 2 buçuk bardaktan sonrasını denetimli eklemelisiniz.
Yuvarladığımızda dağılmayan kolay yuvarlanan bir hamur olmalı.
Hamurumuzda kabartma tozu yok arkadaşlar. Bunu da belirtmek istiyorum.
Hamurdan, çok büyük olmayacak halde modüller alıp yuvarlıyoruz.
Elimizle hafif bastırıyoruz.
Kenarı yani ağız kısmı ince bir çay bardağı ile kurabiyenin kenarından başlayıp başka kenarına kadar sırası ile bastırıp formunu veriyoruz.
Sola kaydırıp yapılış formunu izeleyebilirsiniz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz.
180 derece fırında 15-20 dk ortası üzerleri kızarmadan pişiriyoruz.
Pişen kurabiyelerimiz soğuyunca bir kaseye çikolata ve yağı ekliyoruz.
Çaydanlık üzerine yerleştirip kaynayan su üzerinde orta ara karıştırarak eritiyoruz.
Kurabiyelerimizin uç kısmını çikolataya bulayıp diziyoruz.
Soğuduktan sonra servise hazır.
Saklama kabına koyup günlerce hatta haftalarca tazeliğini koruyacaktır.
Çikolatalı Kurabiye (Deniz Kabuğu Şeklinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı yada margarin (ben margarin kullandım)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta ( mısır nişastası tercih ederseniz daha hoş sonuç alırsınız )
1 çay bardağından 2 parmak eksik hindistan cevizi
3 su bardağı un (ölçü değişebileceği için kontrollü eklemek gerekiyor)
Üzeri için ;
1 paket sütlü çikolata
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çikolatalı Kurabiye (Deniz Kabuğu Şeklinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur materyallerimiz yoğurma kabına alınır.
Üzerine yavaş yavaş un eklenerek hoş bir hamur yapılır.
Unu 2 buçuk bardaktan sonrasını denetimli eklemelisiniz.
Yuvarladığımızda dağılmayan kolay yuvarlanan bir hamur olmalı.
Hamurumuzda kabartma tozu yok arkadaşlar. Bunu da belirtmek istiyorum.
Hamurdan, çok büyük olmayacak halde modüller alıp yuvarlıyoruz.
Elimizle hafif bastırıyoruz.
Kenarı yani ağız kısmı ince bir çay bardağı ile kurabiyenin kenarından başlayıp başka kenarına kadar sırası ile bastırıp formunu veriyoruz.
Sola kaydırıp yapılış formunu izeleyebilirsiniz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz.
180 derece fırında 15-20 dk ortası üzerleri kızarmadan pişiriyoruz.
Pişen kurabiyelerimiz soğuyunca bir kaseye çikolata ve yağı ekliyoruz.
Çaydanlık üzerine yerleştirip kaynayan su üzerinde orta ara karıştırarak eritiyoruz.
Kurabiyelerimizin uç kısmını çikolataya bulayıp diziyoruz.
Soğuduktan sonra servise hazır.
Saklama kabına koyup günlerce hatta haftalarca tazeliğini koruyacaktır.
Çikolatalı Kurabiye (Deniz Kabuğu Şeklinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı