AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çikolatalı İsviçre Rulosu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Çikolatalı İsviçre Rulosu Tanımı İçin Materyaller
5 adet yumurta ( büyükse 4)
1 su bardağımdan 1 parmak eksik şeker
3 yemek kaşığı kakao
6 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sıcak su
3 tepeleme yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket hazır pastacı kreması (Hazır krema için 1 buçuk su bardağı soğuk süt)
Kakaolu kremşanti
Hazır çikolata sos

Çikolatalı İsviçre Rulosu Tanımı Yapılışı

Kaseye 5 yumurta ve şekeri alalım düzgünce köpük köpük olana kadar çırpalım.
6-7dk kadar sonra cezveye sıvı yağ alalım ısıtalım.
Daha sonra bir kaseye kakao koyalım.
Üzerine ılınmış sıvı yağı koyup karıştıralım.
Daha sonra çırptığımız harca yavaşça boşaltalım sıcak suyu da ekleyelim mikserleyelim.
En son elenmiş un ve kabartma tozunu ek edip 1 dk kadar da mikserde çırpalım. Çok fazla çırpmayın yumurtalar sönmesin fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve harcı dökelim her yeri eşit olucak biçimde yayalım
Evvelden ısıtılmış 180 derecede fansız 10-15dk pişirelim.
Kürdan testi yapın pişen keki 5dk bekleyelim havlu bir bezin üstüne serip soğumadan rulo yapalım.
15dk kadar bu formda bekletelim. Bu ortada kremşantimizi yapalım dolapta dinlendirelim.
Sonra rulomuzu açalım karşıt çevirip yağlı kağıdı çıkaralım ve hazırladığımız pastacı kremasını her yerine gelicek halde yayalım. Ben içine damla çikolatada koydum siz isterseniz meyvede koyabilirsiniz ve yavaşça rulomuzu yapalım ve dolapta dinlendirdiğimiz kremşantiyi üzerine sürelim ( ben kakaolu kremşanti kullandım) en son üzerine çikolata sos.
 
Geri
Üst