AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çikolatalı Islak Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çikolatalı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
Sosu için;
1,5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 paket bitter çikolata

Çikolatalı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şeker ve yumurta 5 dakika boyunca çırpılır.
Daha sonra süt, yağ ve kakao eklenerek çırpılır.
Un eklenerek eklenir ve spatula ile karıştırılır.
Son olarak kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
Yağlanmış borcama dökerek evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
Pişen keki kürdanla denetim edebilirsiniz.
Sosu için çikolata hariç tüm materyalleri karıştırarak pişirin.
Kabarmaya başlayınca altını kapatarak çikolatayı ekleyin eriyene kadar karıştırın.
Keki dilimleyip birinci sıcağı çıktıktan sonra sosu üzerine dökün.
Buzdolabında 3 saat dinlendirin servis yapabilirsiniz.
Çikolatalı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst