SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Çikolatalı Çörek Tanımı İçin Gereçler
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta (Sarısı üzeri için beyazını hamura ekliyoruz.)
3,5 su bardağı un
Orta Katı İçin
Sürülebilir çikolata (İçinde katkı hususu olmayan bir çikolata tavsiye edeyim size abdurrahman tatlıcı marka enfes bir tadı var)
Çikolatalı Çörek Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabımızın içerisine un hariç tüm gerecimizi alıp güzelce karıştırıyoruz.
Azar azar unumuzu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurup 35-40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu şöyle tekrar güzelce elimizle yoğurup 10 dakika daha dinlendirip tezgahımızın üzerine alıp 4 eşit bezeye ayırıyoruz.
Bezelerimizi bir oklava yardımı ile yuvarlak servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Yağlı kağıt serili olan tepsimize birinci açtığımız bezemizi yerleştiriyoruz ve üzerine çikolatamızı sürüyoruz. Bu süreci iki ve üçüncü katlar içinde tıpkı formda tekrarlıyoruz.
Dördüncü katımızı yerleştiriyoruz ve tam orta kısmına bir çorba kasesi yerleştirip bıçak ile etrafından eşit formda şeritler halinde kesiyoruz.
Kesmiş olduğumuz şeritlerin her birini ikişer üçer sefer çevirip uc kısmını elimiz ile birleştirip orta kısmındaki kaseyi alıyoruz. Tepsi mayası için 20-25 dakika bekletiyoruz.
Üzerine fırça ile yumurta sarısını sürüp evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet şifa olsun.
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta (Sarısı üzeri için beyazını hamura ekliyoruz.)
3,5 su bardağı un
Orta Katı İçin
Sürülebilir çikolata (İçinde katkı hususu olmayan bir çikolata tavsiye edeyim size abdurrahman tatlıcı marka enfes bir tadı var)
Çikolatalı Çörek Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabımızın içerisine un hariç tüm gerecimizi alıp güzelce karıştırıyoruz.
Azar azar unumuzu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurup 35-40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu şöyle tekrar güzelce elimizle yoğurup 10 dakika daha dinlendirip tezgahımızın üzerine alıp 4 eşit bezeye ayırıyoruz.
Bezelerimizi bir oklava yardımı ile yuvarlak servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Yağlı kağıt serili olan tepsimize birinci açtığımız bezemizi yerleştiriyoruz ve üzerine çikolatamızı sürüyoruz. Bu süreci iki ve üçüncü katlar içinde tıpkı formda tekrarlıyoruz.
Dördüncü katımızı yerleştiriyoruz ve tam orta kısmına bir çorba kasesi yerleştirip bıçak ile etrafından eşit formda şeritler halinde kesiyoruz.
Kesmiş olduğumuz şeritlerin her birini ikişer üçer sefer çevirip uc kısmını elimiz ile birleştirip orta kısmındaki kaseyi alıyoruz. Tepsi mayası için 20-25 dakika bekletiyoruz.
Üzerine fırça ile yumurta sarısını sürüp evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet şifa olsun.