Çikolatalı Cheseecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için ;
200 gram burçak bisküvi
60 gram tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
Kreması için ;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
600 gram labne peyniri (labnesi çok yoğun olmasını istemezseniz 300 gram ekleyebilirsiniz.)
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı kakao
1 paket krema
Çikolata sosu için ;
160 gram çikolata
1 paket sıvı krema
Çikolatalı Cheseecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle cheesecake tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim.
Genişçe bir kaseye çekilmiş bisküvileri, eritilmiş tereyağı, süt ve kakaoyu alıp karıştıralım.
Kelepçeli kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım. 26 cm lik kalıp kullandım.
Tabanı için hazırladığımız harcı kalıba boşaltıp bastırarak sıkıştıralım.
Krema hazırlanıncaya kadar kalıbı buzdolabına kaldıralım.
Cam kasede 4 yumurta ile şekeri çırpalım.
Kaseyi içinde su bulunan bir tencerenin üzerine oturtarak ocağa alalım.
Sürekli karıştırarak şekerler eriyip karışım beyazlaşınca 10 dakika kadar pişirelim.
Bu şekilde yaparsak yumurta kokusu kaldır diye düşünürseniz merak etmeyin yumurta kokusu kalmıyor.
Daha sonra kaseyi tencerenin üzerinden alarak başka bir tencereye boşaltalım.
Üzerine suyunu süzdürdüğümüz labne peynirleri, krema, kakao ve vanilyayı ilave ederek çırpalım.
Tekrar ocağa alıp koyulaşıp kaynayınca kadar karıştırarak pişirelim.
Hazırladığımız kremayı kalıba boşaltıp üzerini düzeltelim.
Soğurken kuruyup çatlamaması için streç film ile kapatalım.
Diğer taraftan çikolata sosu için kremayı kaynama sıcaklığına kadar ısıtıp ocaktan alalım.
Çikolataları ilave edip eriyinceye kadar karıştıralım.
Çikolata sosunu da son kat olarak kalıba boşaltalım ve soğumaya bırakalım.
Sıcaklığı çıkınca üzerine bir kapak örterek tatlımızı bir gece buzdolabında dinlendirelim.
Ertesi gün dilediğiniz şekilde süsleyerek dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Çikolatalı Cheseecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tabanı için ;
200 gram burçak bisküvi
60 gram tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
Kreması için ;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
600 gram labne peyniri (labnesi çok yoğun olmasını istemezseniz 300 gram ekleyebilirsiniz.)
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı kakao
1 paket krema
Çikolata sosu için ;
160 gram çikolata
1 paket sıvı krema
Çikolatalı Cheseecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle cheesecake tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim.
Genişçe bir kaseye çekilmiş bisküvileri, eritilmiş tereyağı, süt ve kakaoyu alıp karıştıralım.
Kelepçeli kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım. 26 cm lik kalıp kullandım.
Tabanı için hazırladığımız harcı kalıba boşaltıp bastırarak sıkıştıralım.
Krema hazırlanıncaya kadar kalıbı buzdolabına kaldıralım.
Cam kasede 4 yumurta ile şekeri çırpalım.
Kaseyi içinde su bulunan bir tencerenin üzerine oturtarak ocağa alalım.
Sürekli karıştırarak şekerler eriyip karışım beyazlaşınca 10 dakika kadar pişirelim.
Bu şekilde yaparsak yumurta kokusu kaldır diye düşünürseniz merak etmeyin yumurta kokusu kalmıyor.
Daha sonra kaseyi tencerenin üzerinden alarak başka bir tencereye boşaltalım.
Üzerine suyunu süzdürdüğümüz labne peynirleri, krema, kakao ve vanilyayı ilave ederek çırpalım.
Tekrar ocağa alıp koyulaşıp kaynayınca kadar karıştırarak pişirelim.
Hazırladığımız kremayı kalıba boşaltıp üzerini düzeltelim.
Soğurken kuruyup çatlamaması için streç film ile kapatalım.
Diğer taraftan çikolata sosu için kremayı kaynama sıcaklığına kadar ısıtıp ocaktan alalım.
Çikolataları ilave edip eriyinceye kadar karıştıralım.
Çikolata sosunu da son kat olarak kalıba boşaltalım ve soğumaya bırakalım.
Sıcaklığı çıkınca üzerine bir kapak örterek tatlımızı bir gece buzdolabında dinlendirelim.
Ertesi gün dilediğiniz şekilde süsleyerek dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Çikolatalı Cheseecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı