- Konu Yazar
- #1
Çikolatalı Babka Tanımı İçin Materyaller
275 gram un
50 gram şeker
1 tatlı kaşığı instant maya
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
2 yumurta
90 ml ılık su
75 gram oda sıcaklığında tereyağ
Çikolatalı katman için;
90 gram bitter çikolata
60 gram tereyağ
50 gram pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
Şurup için;
100 ml su
2 tatlı kaşığı şeker
Çikolatalı Babka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un, şeker ve maya bir kap içerisinde karıştırılır. Tuz eklenir. Yumurta ek edilerek güzelce yedirilir. Ilık su eklenerek yoğurmaya devam edilir.
Yapış yapış bir hamur elde ediyoruz. Tereyağ da eklenerek hamura yedirilir. Hamur üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.
Çikolata küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz. İçerisine tereyağ, pudra şekeri ve kakaoyu da alıp tencereyi ocağa alıyoruz. Kısık ateşte homojen bir kıvam alıncaya kadar erimeye bırakıyoruz.
Tezgahın üzerini unluyoruz ve hamuru tezgahın üzerine alıyoruz. Hamurun üzerini de unlayarak kalem kalınlığında açıyoruz.
Çikolatalı sosu üzerine sürüyoruz. Kenarlarını su ile ıslatarak rulo yapıyoruz. Üzerine yavaşça bastırarak güzelce yapışmasını sağlıyoruz.
Hamuru dikine ikiye kesiyoruz. Hamurun çikolatalı kısımları üste bakacak halde yan yana yerleştiriyoruz ve hamurları simit mantığında birbirlerine doluyoruz.
Uç kısımlarını birleştiriyoruz. İçerisine yağlı kağıt yerleştirdiğimiz baton kalıbın içerisine hamuru koyuyoruz. Üzerini kapatarak tekrar mayalanmaya bırakıyoruz.
Şurup için şeker ve su tencereye alınır. Kaynara çıktıktan bir dk sonra altı kapatılır.
Mayalanan hamur evvelce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirilir. Pişen sıcak ekmeğin üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edilir. Afiyet olsun….
Çikolatalı Babka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
275 gram un
50 gram şeker
1 tatlı kaşığı instant maya
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
2 yumurta
90 ml ılık su
75 gram oda sıcaklığında tereyağ
Çikolatalı katman için;
90 gram bitter çikolata
60 gram tereyağ
50 gram pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
Şurup için;
100 ml su
2 tatlı kaşığı şeker
Çikolatalı Babka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un, şeker ve maya bir kap içerisinde karıştırılır. Tuz eklenir. Yumurta ek edilerek güzelce yedirilir. Ilık su eklenerek yoğurmaya devam edilir.
Yapış yapış bir hamur elde ediyoruz. Tereyağ da eklenerek hamura yedirilir. Hamur üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.
Çikolata küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz. İçerisine tereyağ, pudra şekeri ve kakaoyu da alıp tencereyi ocağa alıyoruz. Kısık ateşte homojen bir kıvam alıncaya kadar erimeye bırakıyoruz.
Tezgahın üzerini unluyoruz ve hamuru tezgahın üzerine alıyoruz. Hamurun üzerini de unlayarak kalem kalınlığında açıyoruz.
Çikolatalı sosu üzerine sürüyoruz. Kenarlarını su ile ıslatarak rulo yapıyoruz. Üzerine yavaşça bastırarak güzelce yapışmasını sağlıyoruz.
Hamuru dikine ikiye kesiyoruz. Hamurun çikolatalı kısımları üste bakacak halde yan yana yerleştiriyoruz ve hamurları simit mantığında birbirlerine doluyoruz.
Uç kısımlarını birleştiriyoruz. İçerisine yağlı kağıt yerleştirdiğimiz baton kalıbın içerisine hamuru koyuyoruz. Üzerini kapatarak tekrar mayalanmaya bırakıyoruz.
Şurup için şeker ve su tencereye alınır. Kaynara çıktıktan bir dk sonra altı kapatılır.
Mayalanan hamur evvelce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirilir. Pişen sıcak ekmeğin üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edilir. Afiyet olsun….
Çikolatalı Babka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı