Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cikolatada hangi hormon?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çikolatada hangi hormon?​

Doğal antidepresan Çikolatanın serotonin içerdiğini ve dolayısıyla endorfin üretimini arttırdığını gösteren araştırma sonuçları var. Bunun anlamı şu: Özellikle bitter çikolata doğal olarak bir antidepresandır. Çikolatanın kokusu bile beyinde mutluluk hormonu olan serotonini artırır.
Çikolata kadınlarda hangi hormonu tetikler?
Yapılan tıbbi çalışmalarda, çikolatadaki kakao ve feniletilamin seks sırasında ortaya çıkan endorfin hormonlarını tetiklediği ve böylece cinsel arzuyu artırdığı belirlendi. Tabii çikolatanın içindeki yüksek şekeri ve kaloriyi de göz ardı etmemek gerek. Çikolata aynı zamanda cinsel uyarıcı ve keyif vericidir.
Hangi nedenlerle hormon bozukluğu ortaya çıkabilir?
Hormon bozukluğu için bazı kişiler isterlerse direk olarak endokrinoloji bölümüne gitmeyi de tercih edebilir. Fakat kişiler kendilerinde bulunan sorunların hangi sebeplerden kaynaklı olarak ortaya çıktığını bilmediği için ilk olarak dâhiliye uzmanına gidilir.

Hormon bozukluklarının tedavisi nasıl yapılır?​

Tüylenme ve diğer hormon bozuklukları için vakit kaybetmeden doktora gidilmesi ve tedavisi ile alakalı adım atılmalıdır. Hormon sorunlarına hangi doktor bakar, nereye gidilmeli ve tedavisi nasıl ilerler konusunda önceden bilgi edinilmesi de gerekir.
Hangi doktorlar hormon sorunlarına tedavisi yapar?
Hormon sorunlarına hangi doktor bakar, nereye gidilmeli ve tedavisi nasıl ilerler konusunda önceden bilgi edinilmesi de gerekir. Doktor gerekli olan tüm detayları ve verileri elde ettikten sonra tüylenme ya da diğer sorunların tedavisi konusunda planlamalar yapar.
Hormonların akışlarında normal seyir meydana gelmektedir.?
Hormonların akışlarındaki normal seyir yani döl yatağı, yumurtalıkları ve beyin arasındaki iletişimlerin rastgele bir şekilde yaşanması sonucunda meydana gelmektedir. Kişilerin bu sorunları yaşamasına genetik faktörler, yumurtalıklarda bulunan kistler ve farklı sorunlarda etkili olabilmektedir.
 
Geri
Üst