AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cikolata yapiminda hangi yag kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çikolata yapımında hangi yağ kullanılır?​

Çikolata yapımında kullanılan başlıca ingrediyentler süttozu, şeker, kakao tozu, kakao yağı ve emülgatördür. Ayrıca değişik meyve ve katkı maddeleri katılarak çeşitlilik sağlanabilmektedir. Kakao yağı çikolatada bulunan en önemli ingrediyenttir.

Kakao yağı ile çikolata nasıl yapılır?​

YAPILIŞI
- Kakao yağını benmari usülü bir cam kapta eritin.
- Erimiş yağı benmariden alıp, üzerine kakaoyu ekleyip iyice karıştırın.
- 3. Ben fındıkları ve turna yemişlerini birkaç parçaya bölüp o şekilde kullanıyorum.
- Sıvı formdaki çikolatanızı yağlı kağıt serilmiş br tabak üzerine veya varsa silikon kalıplara dökün.
Palmitik, stearik ve oleik asit gibi yağ asitleri içeren kakao yağı ile beyaz çikolata başta olmak üzere pek çok çeşitte tatlı yapılır.
Doğal kakao nasıl yapılır?
Öğütme öncesinde çekirdekler kırılır, kabuklar eleme ve üfleme ile uzaklaştırılarak kakao nibi elde edilir. Tablomuzu özetlemek istersek : Kakao Çekirdeği, temizlenir, kavrulur, kabuklarına ayrılır, 2 kez öğütülür ve Çikolata Kitlesi NİBS elde edilir. Nibs’in preslenmesiyle Toz kakao ve Kakao tozu elde edilir.
Kakao yağını nerede bulabilirim?
Kakao yağı genelde aktar ve eczanelerde satılır.

Çikolata neden yağ kusar?​

Üretim basamakları kontrol edilmiş olan çikolatadaki yağ çiçeklenmesinin sebebi ise üretim sonrasında olan taşıma ve tüketicinin saklama koşullarına bağlıdır. Çikolatanın oda sıcaklığının üzerinde kısa bir süre dahi olsa bekletilip tekrar soğutulduğunda yağ çiçeklenmesi ile karşılaşılır.

Sütlü çikolata nasıl yapılır evde?​

Kakao yağını eritmek için kaynamakta olan su bulunan bir tencerenin üstüne kap koy ve yağı bu kabın içerisine ekle. Bu aşamada suyun kakao yağına temas etmemesi gerek. Benmari usulü erittiğin kakao yağına kakaoyu da ekle ve ikisini güzelce karıştır. Karıştırdığın karışıma şekeri ekle.
Kakao Yağı Nasıl Kullanılır?
- Kakao yağını cilt üzerinde kullanacaksanız, doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz.
- Bronzlaşmak için, güneşlenmeden önce cildinize mutlaka güneş koruyucu krem sürün.
- Çatlak, yara izi ve vücut nemlendirme için kakao yağı kullanacaksanız, farklı yağlarla birleştirebilirsiniz.

Geri