- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.439
- Çözümler
- 6
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Çikolata sosunun donması için ne yapabilirim?
Çikolata sosu donar mı? Çikolata sosunun içerisindeki nişasta gibi maddeler donmasını engeller. Dolaba koyduğunuzda yalnızca katılaşma olur.Ev yapımı çikolata sos nasıl yapılır?
Kakaolu Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Malzemelerin hepsini küçük bir tencereye koyup karıştırın.
- Daha sonra ocağa alıp çok yüksek olmayan ateşte karıştırarak pişirin.
- Kaynadıktan sonra (bir iki kere tıkırdaması yeterli) ocaktan alın.
- Üzerinin kaymak tutmaması için ara ara karıştırarak soğutun.
Çikolata sosu dondurulur mu?
Artan çikolata sosunuzu yakın zamanda kullanmayacaksanız buzdolabınızın dondurucu bölümünde ya da derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz.
Koyu çikolata sosu nasıl yapılır?
Ev Yapımı Çikolata Sos Tarifi Nasıl Yapılır?- Bütün malzemeyi bir tencereye alıp karıştırıyoruz.
- Daha sonra ocağa koyup kaynamasını bekliyoruz.
- Bu arada devamlı karıştırıyoruz.
- Kaynayınca altını kısıp 1-2 dakika daha kaynatıyoruz.
- İsteğe göre nerede kullanmak istiyorsak kullanıyoruz. Afiyet olsun.
Hazır çikolata sosuna ne kadar süt konur?
Çikolata Sosu Tarifi ( Hazır Paket ) İçin Malzemeler
- 2 bardak süt.
- 3 yemek kaşığı nişasta.
- 3 yemek kaşığı şeker.
- 2 yemek kaşığı nesquik.
- 1 yemek kaşığı kakao.
Çikolata sosu kakao ile nasıl yapılır?
- 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu, 1,5 yemek kaşığı kakaoyu, 4 yemek kaşığı toz şekeri ve 1,5 yemek kaşığı unu bir tencereye alın.
- Ocağın altını açın ve hepsi eriyip malzemeler birbiri ile karışana kadar karıştırıp kaynatın.
- Kaynadıktan sonra 1 dakika da ocağın altını kısıp bekleyin ve çikolata sosunuz hazır.
Çikolata benmarie usulu eritilir ve içine 50 gr margarin eklenir. Ayrı bir yerde 300 ml sıvı krema ve 100 ml süt kaynatılır. Kaynayan karışımın içine erimiş çikolata ve margarin karışımı eklenir ve kaynatılmaya devam edilir. Kaynadıktan sonra karışım benmarie şeklinde ılık kalabilecek bir ortamda bekletilir.
Cikolatasiz çikolata sosu nasıl yapılır?
Önce su ile sütü karıştırın, sonra unu, kakaoyu ve şekeri ekleyin. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 2-3 dakika daha karıştırın ve altını söndürün. Keklerde, pastalarda ve çikolata sosu gereken her tarifte rahatlıkla kullanabileceğiniz ev yapımı bir sos.
Çikolata sosu süt yerine ne kullanılabilir?
Eğer sosunuzu cıvık bulursanız, ayrı bir bardağın içine 1-2 tatlı kaşığı nişasta koyun, üzerine su ekleyin. Karıştırıp altı açık olan tencerenize ilave edip karıştırın. İstediğiniz kıvamı aldığında altını kapatın.
Çikolata ile çikolata sosu nasıl yapılır?
Bir tencereye krema, tereyağı ve şekeri koyun. Orta ateşte ara ara karıştırın ve kaynama noktasına geldiğinde hemen ocaktan alın. Ocağın altı kapalıyken küçük parçalara böldüğünüz bitter ve sütlü çikolataları ekleyin. Bir spatula yardımıyla çikolata parçaları tamamen eriyene kadar sürekli olarak karıştırın.Çikolata sosuna çikolata katılır mı?
Parçalara ayırdığınız çikolatayı ve tereyağını ekleyip, çikolata ve yağ tamamen eriyene kadar karıştırın. Üzerinin kabuklanmaması için, oda ısısında soğuyana kadar ara ara karıştırıp, daha iyi kıvam alması için buzdolabına kaldırın.