Çikolata Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 bardak süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 kaşık kakao
Alabildiğince un (Akışkan kek hamuru)
Sosu için
1 bardak süt
1kaşık şeker
1kaşık kakao (Karıştırıp sıcak keke döküyoruz)
Çikolata sosu için
1 paket hazır çikolata sos
1pardak süt
1paket sütlü çikolata
Çikolata Soslu Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şeker ve yumurtayı çırpıyoruz daha sonra sıvıları ilave ediyoruz karıştırıyoruz en son un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip akışkan kek harcı yapıyoruz yağlanmış fırın kabımıza boşaltıyoruz pişmesi için fırına veriyoruz.
180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiyor fırına ve kalıba göre pişme süresi değişiyor kurdan yardımıyla kontrol edip fırından çıkartıyoruz kekimizi.
İlk sıcağı çıkan kekimize süt, şeker ve kakao karışımımızı döküp dinlendiriyoruz.
Kekimiz dinlenirken çikolata sosumuzu hazırlıyoruz. Hazır çikolata sosu kullandım paketin üzerinde yazan ölçünün yarısı kadar süt koyup kıvamlı bir çikolata sos elde ediyoruz (Ben içine ekstra çikolata koydum siz dilerseniz koymaya bilirsiniz)
Dinlenen kekimizin üzerine döküyoruz.
Süslemesi tamamen size kalmış ister kenarına ceviz, antep fıstığı serpin istersenizde benim gibi hazır beyaz çikotala sos ile şekil verin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Çikolata Soslu Tart Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 bardak süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 kaşık kakao
Alabildiğince un (Akışkan kek hamuru)
Sosu için
1 bardak süt
1kaşık şeker
1kaşık kakao (Karıştırıp sıcak keke döküyoruz)
Çikolata sosu için
1 paket hazır çikolata sos
1pardak süt
1paket sütlü çikolata
Çikolata Soslu Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şeker ve yumurtayı çırpıyoruz daha sonra sıvıları ilave ediyoruz karıştırıyoruz en son un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip akışkan kek harcı yapıyoruz yağlanmış fırın kabımıza boşaltıyoruz pişmesi için fırına veriyoruz.
180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiyor fırına ve kalıba göre pişme süresi değişiyor kurdan yardımıyla kontrol edip fırından çıkartıyoruz kekimizi.
İlk sıcağı çıkan kekimize süt, şeker ve kakao karışımımızı döküp dinlendiriyoruz.
Kekimiz dinlenirken çikolata sosumuzu hazırlıyoruz. Hazır çikolata sosu kullandım paketin üzerinde yazan ölçünün yarısı kadar süt koyup kıvamlı bir çikolata sos elde ediyoruz (Ben içine ekstra çikolata koydum siz dilerseniz koymaya bilirsiniz)
Dinlenen kekimizin üzerine döküyoruz.
Süslemesi tamamen size kalmış ister kenarına ceviz, antep fıstığı serpin istersenizde benim gibi hazır beyaz çikotala sos ile şekil verin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Çikolata Soslu Tart Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı