Çikolata Soslu Kolay Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çikolata Soslu Kolay Pasta Tanımı İçin Gereçler

Pandispanya için
5 adet yumurta
2,5 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı + yarım su bardağından biraz daha az un
1 su bardağı dolu dolu şeker
1 paket + yarım kaşık kabartma tozu
1 çimdik tuz
2 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı su
Ortası için
Kaymak tadında krem şanti
1 su bardağı süt
Ganaj sos için
1 paket hazır krema
60 gram sütlü çikolata
60 gram sütlü fındıklı çikolata
10 gram bitter çikolata

Çikolata Soslu Kolay Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pandispanya için yumurta aklarını ve beyazlarını ayırıyoruz.
Yumurta aklarına bir çimdik tuz atıp beyazlayıp köpürtene kadar çırpıyoruz.
Başka bir kapta yumurta sarısını ve şekeri çırpıyoruz.
Yumurta sarısını çırptığımız kaba unu, kakaoyu, kabartma tozunu katıp karıştırıyoruz.
Suyu ve sütü denetimli katalım zira kullandığınız gerece nazaran daha katı yada sıvı olabiliyor.
En son farklı kapta köpürtülünüz yumurta aklarını ekleyip nazikçe karıştırıyoruz.
180 derecelik fırında yarım saat kadar denetimli pişiriyoruz. Kek kabım 26 cm kelepçeli.
Kekimiz pişerken orta katı için krem şantiye hazırlayıp buzdolabında bekletiyoruz.
Daha sonra ganaj sosu için kremayı sosluk tenceresine alıyoruz.
Altını açıyoruz.
Isınırken çikolatalarımızı ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra soğumasını bekliyoruz ve karşıt çevirip ortadan ikiye bölüyoruz.
Orta katına dolaba koyduğumuz kremayı ekliyoruz. İsteğe nazaran meyve de koyulabilir. Kekin ikinci katını koyuyoruz.
Üst katı yarım bardak sütle ıslatıyoruz.
Ve ganaj sosumuzu döküyoruz.
Dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.İlk tanımım. Evrelerin fotoğrafını çekmeyi unuttum. Sunumum için kusura bakmayın .
Çikolata Soslu Kolay Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst