AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çikolata Soslu Kek (Tart Kalıbında)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çikolata Soslu Kek (Tart Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı un
Üzeri için;
1 kutu krema (200 ml)
2 kutu çikolatalı veya bitter çikolata (160 gr)
Kek kalıbını yağlamak için; margarin
Süslemek için;
Antep fıstığı
Kremşanti

Çikolata Soslu Kek (Tart Kalıbında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şeker çırpma kabına alınır, 5 dakika mikserle çırpılır.
Ardından süt ve sıvı yağ eklenir tekrar çırpılır.
Kakao, şekerli vanilin, un ve en son kabartma tozu eklenir ve karıştırılır (Kabartma tozunun üstüne birkaç damla limon sıkmanız iyi kabarmasını sağlar)
Kek kalıbımız oda sıcaklığındaki margarinle güzelce yağlanır.
Karışımımız kek kalıbına dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına atılır. Yaklaşık 25 dakikada pişmektedir (Pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan saplayıp çiğ hamur gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz)
Kek pişerken krema ve bitter çikolatalar tencereye alınır, 10 dakika boyunca çikolata homojen eriyene kadar karıştırılır, sonra soğumaya bırakılır (Kabuk bağlamaması için ara sıra karıştırmalısınız)
Ilıyan kekimiz ters çevrilip servis tabağına alınır, üzerine soğuyan çikolatalı sosumuz dökülür.
İsteğe göre süsleme yapılır. Afiyet olsun.
Çikolata Soslu Kek (Tart Kalıbında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst