AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cikolata ne ile yapiliyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çikolata ne ile yapılıyor?​

Kakao çekirdeği toplandıktan sonra özenle temizlenip kurutuluyor. Uygun sıcaklıktaki tablalarda kavrulan çekirdekler kırılıp kabuklarından ayrılıyor. Bu aşamadan sonra kakao çekirdekleri 2 kez öğütülüyor. Elde edilen kakao kitlesi, çikolata, kakao yağı ve toz kakao için ayrılıyor.

Çikolata ne ile açılır?​

“Tereyağı ya da süt ile çikolata nasıl eritilir?” derseniz benmari usulü eritmeye başlayan çikolatanın içine azar azar süt akıtarak sürekli karıştırabilir, aynı şekilde tereyağını da küçük parçalar halinde ekleyip sürekli karıştırarak eritebilirsiniz.
Çikolata hangi hormonu tetikliyor?
Kakaonun içerisinde bulunan biyoaktif besin bileşenleri ve magnezyum vücuttaki serotonin adlı mutluluk hormonunun artmasını sağlar. Bu durum size mutluluk olarak geri döner. Çikolata serotonin hormonunun harekete geçmesini sağlar. Çikolata hangi hormonu harekete geçirir sorusunun temel cevabı bu şekildedir.

Çikolata neden meydana gelir?​

Çikolatanın ana maddesi kakao Afrika ve Güney Amerika’da bulunan kakao ağaçlarında yetişir. GÖRÜNTÜSÜ MEYVEYE BENZİYOR AMA; Kakao ağacında kakao meyveleri yetişir. Bu meyveler sarı, yeşil, kırmızı renklerde olabilir. Bu halde de oldukça cezbedici görünen çikolatanın macerası daha yeni başlıyor.

Çikolata nasıl açılır?​

Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.
Çikolata neden çiçeklenir?
Çikolatanın oda sıcaklığının üzerinde kısa bir süre dahi olsa bekletilip tekrar soğutulduğunda yağ çiçeklenmesi ile karşılaşılır. Çikolatanın eridikten sonra soğutulduğunda kakao yağının kristalleri stabil halden kararsız forma geçme sırasında yüzeydeki kristaller büyük formlu olur ve çiçek şeklinde görülür.
Bitter çikolata:Beyinde serotonin ve endorfin seviyelerini artırarak gün içerisinde daha mutlu hissedilmesine yardımcı olan bitter çikolata, kalsiyum, magnezyum, bakır ve potasyum mineralleri açısından da oldukça zengin.
 
Geri
Üst