AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cikolata kapli cilek nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çikolata kapli cilek nasil yapilir?​

Nasıl Yapılır?
- Çikolatalara sıvıyağ ekleyin, benmari usulü eritin.
- Yıkayıp kuruladığınız çilekleri çikolataya batırın, yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye serin.
- 5 dakika dışarda, 15 -20 dakika buzdolabında bekletin. Afiyet olsun!

Çikolata kaplı muz nasıl yapılır?​

Muzları eşit şekilde dilimliyoruz, arasına fıstık ezmesi sürüp diğer dilimi üzerine kapatıyoruz. Muzları kürdan yardımı ile erittiğimiz çikolataya batırıp, yağlı kağıdın üzerine koyuyoruz. Üzerlerini süsledikten sonra 20dk buzlukta bekletip daha sonra afiyetle yiyoruz.
Çileğin üzerine ne dökülür?
Üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Çilek neye batırılıp yenir?
Antioksidan Kaynağı Şirin Çilek Süt içinde, tatlılarda, meyveli yoğurt yaparken, sabah kahvaltılarında, kahvenizin yanında çikolata sosu ile, gece dolabı açtığınızdaki tatlı kaçamaklarınızda ve sizin istediğiniz her anda çilek sizi mutlu edebilir.

Çikolata kaplı çilek adı ne?​

Yoğun çikolata ile kaplı taptaze çileklerden oluşan vazgeçilmez bir atıştırmalık: ChocoFresh.

Cilekli Fondu nedir?​

Öncelikle çilekler yıkanıp temizlenir. Daha sonra çikolata küçük bir tava yada tencerede eritilir. Daha sonra biraz süt eklenir biraz akışkan ve kıvamlı bir sos elde edilir. Çilekler sosa batırılır ve servis edilecek tabağa alınır.
Çikolata sosu ve muz ile ne yapılır?
Çikolata Soslu Muz Tabağı Tarifi Nasıl Yapılır? Muzları kesiyoruz, üzerine çikolata sosumuzdan döküyoruz. Renkli bonibonları da ekledikten sonra meyveye hayır diyecek bir çocuk tanımıyorum:) Eğer hazır sos kullanmak istemiyorsanız kendi hazırladığınız çikolata sosu da kullanabilirsiniz.
Çikolata Soslu Muhallebi nasıl yapılır?
Isınan kremanın içine 100 gr küçük küçük parçalanmış bitter ve sütlü çikolatayı koyun. Çikolatalar iyice eriyip, pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula yardımı ile karıştırın. Ardından sosu ara ara karıştırarak, biraz ılımasını sağlayın. Hazırladığınız çikolata sosunu kuptaki muhallebilerin üzerine paylaştırın.

Pastaların üzerine çilek sosu nasıl yapılır?​

Tenceremize çilek püremizi alıp üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve bir yemek kaşığı tepeleme mısır veya buğday nişastasını ekleyerek karıştırıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim. Oda ısısına gelen çilek sosumuzu pasta ve tatlılarınızın üzerinde kullanabilirsiniz.

Evde çilek sos nasıl yapılır?​

Ufak bir tencereye çilekleri ve şekeri alıp, kısık ateşte çilek suyunu bırakıp pişmeye başlayıncaya kadar pişirelim. Suyunu bırakınca, blenderla geçelim üzerinden. Kısık ateşteyken nişastalı karışımı azar azar ekleyip, karıştıralım. Sos kıvam alınca, soğutup kullanabilirsiniz. :):)
Meyveleri çikolataya batırmak adı ne?
1950’lerden beri “fondue” adı, ortak bir tencerede sıcak olarak kaynatılan ve uzun çatalların batırılarak yenildiği diğer yemek türleri için de kullanılmaya başlandı. Çikolata fondüsünde eritilmiş çikolataya meyve parçaları batırılır; fondue bourguignonneda ise sıcak yağa bir parça et batırılır.
Çikolatalı Çilek ne anlama gelir?
çilekler saplarından tutularak çikolataya batırılır , kağıdın/folyonun üzerine konur. servis edilmeden önce buzdolabında 30 dk soğumaya bırakılır.

Çilekli fondü nasıl yapılır?​

Fondü Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çikolatalar benmari usulü eritilir.
- İçerisine krema eklenip, tahta kaşıkla karıştırılarak sos kıvamına getirilir.
- Fondünün içerisine boşaltılır.
- Etrafına meyveler dilimlenip dizilerek, sosa batırılıp afiyetle yenir.

Cikolatali fondü nedir?​

Fransa, İtalya ve İsviçre ile özdeşleştirilen fondü, erimiş çikolata ve meyve dilimleri ile hazırlanan bir yiyecektir. Yapımında bitter, sütlü veya beyaz çikolata kullanılabilir. Şeker değeri yüksek olduğu için, vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar.
Muz sosu nasıl yapılır?
Sos malzememiz için derin tencereye un, şeker ve muzlu sütü koyalım. Tel çırpıcı ile karıştırarak pişirelim. Orta ateşte pişirdiğimiz sosumuz göz göz olunca ocaktan alalım. Mikser ile 5 dak. çırpalım.
 
Geri
Üst