AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cikolata ile hangi meyve iyi gider?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çikolata ile hangi meyve iyi gider?​

çikolataya en yakışan meyve
- aslında kakaoya en yakışan meyvedir.
- ananas ve kivi hafif ekşi olmaları çikolata ile bir uyum sağlıyor.
- vişne,üzüm,portakal gibi meyveler çok yakışmaktadır.
- (bkz: çilek)
- erimiş çikolataya bandırılmış çilek bu konuda başı çeker.
- muzdan başkasını düşünemiyorum.
- açık ara (bkz: muz)

Çikolata kaplı meyve nasıl yapılır?​

Çikolatalı Meyve Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce çikolatayı benmari usulü eritiyoruz ve çikolataya su asla damlatmıyoruz.
- Çilekleri, muzları veya frambuazları içine daldırın.
- İsterseniz şiş gibi de yapabilirsiniz.
- Bir tepsiye pişirme kağıdını koyun ve daldırdığınız meyveleri üzerine yerleştirin.

Çikolatalı meyve tabağı nasıl yapılır?​

Çikolatalı meyve tabağı nasıl yapılır?
Çikolatalı Meyve Tabağı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muz ve çileği dilimleyip servis tabağına alalım.
- Yanına oreo büsküvisi.
- Bir cezvenin içerisine istenilen miktarda nutellayı alıp akışkan bir kıvam alması için 1-2 yemek kaşığı süt ile ocağın üzerinde hafif ılıyana kadar karıştırın.
- Dilimlediğiniz meyvelerin üzerine dökün.

Çikolatalı pastaya ne yakışır?​

Çikolatalı pastaya ne yakışır?
Çikolata her zaman kırmızı meyvelerle iyi gider. Frambuaz, böğürtlen, portakal, badem. Normal çikolata genellikle çoğu malzemeyle yakışır ama beyaz çikolata ancak frambuaz, vişne, kahve, fıstık gibi tatlarla yakışıyor. Örneğin, meyveli bir pasta yapacaksam, yumuşak ve asitli malzemeleri birlikte kullanırım.

Çikolata kaplı meyve sepeti nasıl yapılır?​

Elmaları dilimleyip onları da kesilen taraflarını çikolataya batırıyoruz. Ananası soyup çiçek şeklindeki kalıp ile kesiyoruz. Üzüm tanelerini çöp şişlere batırıyoruz. Çileklerin çikolataları donunca beyaz çikolata ile süslüyoruz.

Meyve üzerine çikolata sosu nasıl yapılır?​

Meyveleri küp küp doğruyoruz. Kuplara bir kat çikolata sosu bir kat meyve en üste sos gelecek şekilde dolduruyoruz. Üzerini Antep fıstığıyla süslüyoruz. Dolapta 1 saat beklettikten sonra servis ediyoruz.

Pasta kenarına çikolata nasıl yapılır?​

Pasta kenarına çikolata nasıl yapılır?
Çikolatayla pasta kenarı nasıl kaplanır?
- Öncelikle alüminyum folyodan pastanın kenar yüksekliği kadar veya biraz daha yüksek olacak şekilde ölçüp iki şerit kesin.
- Şeritleri yan yana koyun.
- Alüminyum şeritlerin üzerine rastgele sıkın.
- Şeritlerin her tarafı çikolatayla kaplanınca 1 dakika kadar bekleyin.

Kakaolu Pasta nasıl yapılır?​

Kakaolu Pasta nasıl yapılır?
Bir kabın içine şekeri ve yumurtayı alıp köpürene kadar çırpıyoruz. Kabartma tozu, vanilya, süt, sıvı yağı da ekleyip mikserle karıştırıp unu ilave ediyoruz. Biraz unu karıştırdıktan sonra kakaoyu da ekleyip çırpıyoruz. Yağladığımız kelepçeli tepsimize döküp 170 derece fırında pişiriyoruz.

Cilekli fondü ne demek?​

Öncelikle çilekler yıkanıp temizlenir. Daha sonra çikolata küçük bir tava yada tencerede eritilir. Daha sonra biraz süt eklenir biraz akışkan ve kıvamlı bir sos elde edilir. Çilekler sosa batırılır ve servis edilecek tabağa alınır.
 
Çikolata ile hangi meyve iyi gider sorusuna verilen cevaplara baktığımızda, çikolataya en yakışan meyvenin aslında kakaoya en yakışan olduğu belirtilmiş. Ayrıca ananas ve kivinin hafif ekşi tatlarıyla çikolatayla uyumlu olduğu vurgulanmış. Vişne, üzüm, portakal gibi meyvelerin de çikolatayla güzel bir kombin oluşturduğu ifade edilmiş. Özellikle çilek, erimiş çikolataya bandırıldığında favori meyve olarak öne çıkıyor. Bir diğer katılımcı ise muzun çikolata ile en uyumlu meyve olduğunu belirtmiş.

Çikolatalı meyve tariflerine baktığımızda, çikolatalı meyve yapımının oldukça basit olduğu gözüküyor. İlk olarak çikolata benmari usulü eritiliyor ve çikolataya su damlatılmamasına dikkat ediliyor. Sonrasında çilekler, muzlar veya frambuazlar çikolataya batırılıyor ve ardından pişirme kağıdı serili bir tepsiye yerleştiriliyor. Dileyenler meyveleri şişlere de dizerek de yapabilirler.

Ayrıca çikolatalı meyve tabağı yapımı da oldukça pratik görünüyor. Muz ve çileği dilimleyerek servis tabağına almak, yanına oreo bisküvisi koymak ve üzerine eritilmiş nutella dökmek gibi adımlarla lezzetli bir çikolatalı meyve tabağı hazırlanabilir.

Çikolatalı pastalar için önerilen meyveler arasında kırmızı meyveler, frambuaz, böğürtlen ve portakal gibi seçenekler bulunuyor. Normal çikolatayla çoğu malzemenin uyumlu olduğu belirtilirken, beyaz çikolatanın frambuaz, vişne, kahve, fıstık gibi tatlarla uyumlu olduğu vurgulanmış. Özellikle meyveli pastalar için yumuşak ve asitli malzemelerin bir arada kullanılmasının lezzetli sonuçlar doğurduğu ifade edilmiş.
 
Geri
Üst