Çiğköfte Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
1, 5 yemek kaşığı biber salçası
1, 5 yemek kaşığı domates salçası
1, 5 kuru soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı isot
2, 5 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı sumak
2 çay kaşığı acı toz biber
2 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı limon
Çiğköfte Tanımı Yapılışı
Bulgurumuzu yoğurma kabımızın içine boşaltıyoruz ve 1, 5 su bardağı ılık suyumuzu bulgurumuzun üzerine ekliyoruz. Bulgurumuzu güzelce ıslatıyoruz.
Bulgurumuzu ıslattıktan sonra salça, soğan, sarımsak ve baharatlarımızı ek ediyoruz.
Hoş bir formda harmanlıyoruz. Materyallerimizin güzelce karışmasını sağlıyoruz.
Materyallerimiz karıştıktan sonra sert bir biçimde yoğurma sürecine devam ediyoruz.
Kuruluğunu hissedeceksiniz. Kuru bir halde yoğurursanız bulgurumuz daha hoş ezilecektir.
Bulgurun ezildiğini hissettikten sonra yağımızı ve yarım bardak ılık suyumuzu ek ediyoruz.
Yağın ve suyun bulgur ile birleşmesine müsaade verecek halde yoğurmaya devam ediyoruz.
Çiğköftemiz büsbütün kıvamını aldığında nar ekşisi, ketçap ve limonumuzu ekliyoruz.
Yoğurmaya devam ediyoruz ve son eklediğimiz materyallerimizi güzelce karıştırıyoruz.
Güzelce yoğurduktan sonra çok beğenilen bir kıvamı oluyor. Sıkmaya başlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
1, 5 yemek kaşığı biber salçası
1, 5 yemek kaşığı domates salçası
1, 5 kuru soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı isot
2, 5 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı sumak
2 çay kaşığı acı toz biber
2 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı limon
Çiğköfte Tanımı Yapılışı
Bulgurumuzu yoğurma kabımızın içine boşaltıyoruz ve 1, 5 su bardağı ılık suyumuzu bulgurumuzun üzerine ekliyoruz. Bulgurumuzu güzelce ıslatıyoruz.
Bulgurumuzu ıslattıktan sonra salça, soğan, sarımsak ve baharatlarımızı ek ediyoruz.
Hoş bir formda harmanlıyoruz. Materyallerimizin güzelce karışmasını sağlıyoruz.
Materyallerimiz karıştıktan sonra sert bir biçimde yoğurma sürecine devam ediyoruz.
Kuruluğunu hissedeceksiniz. Kuru bir halde yoğurursanız bulgurumuz daha hoş ezilecektir.
Bulgurun ezildiğini hissettikten sonra yağımızı ve yarım bardak ılık suyumuzu ek ediyoruz.
Yağın ve suyun bulgur ile birleşmesine müsaade verecek halde yoğurmaya devam ediyoruz.
Çiğköftemiz büsbütün kıvamını aldığında nar ekşisi, ketçap ve limonumuzu ekliyoruz.
Yoğurmaya devam ediyoruz ve son eklediğimiz materyallerimizi güzelce karıştırıyoruz.
Güzelce yoğurduktan sonra çok beğenilen bir kıvamı oluyor. Sıkmaya başlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.