Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cigirtma hamuru nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.125
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çığırtma hamuru nasıl yapılır?​

Hamur yoğurma kabına sütü ve mayayı koyup eritelim, yumurtaları, yoğurdu ve karbonatını ekleyip karıştıralım. Unu tuzu koyalım. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur yapıp dinlendirelim. Üzerini örtüp bekletelim. 35-40 dk.

Yağ çekmeyen hamur nasıl yapılır?​

Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta, soda ve yoğurdu bir kaba aktarın.
- Kabartma tozu ve tuzu da ekleyin.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Açtığınız hamuru kare kare kesin.
- Yağı tavaya aktarın ve kızdırın.
- Kevgir yardımıyla kızarmış hamurları yağdan çıkarın.

Mayalı Kızartma hamuru nasıl yapılır?​

Mayalı Kızartma hamuru nasıl yapılır?
Yapılışı:
- Unu derin bir yoğurma kabına alın.
- Tuz ve şekeri ekleyin.
- Kabın üstüne hafifçe ıslattığınız havlu kağıt ya da streç film ile kapatın ve 1 saat dinlendirin.
- 1 saat sonunda kabaran hamuru yoğurun ve gazını alın.
- Elinizi yağlayın hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın.

Mayasız hamur kızartması nasıl yapılır?​

Mayasız hamur kızartması nasıl yapılır?
Puf Puf Mayasız Hamur Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu bir kapta çırpma teli ile iyice çırpın.
- Unu kontrollü ekleyerek yumuşak ele yapışacak bir hamur olana kadar yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru 5-10 dakika dinlendirelim.
- Yaklaşık 1/2 cm kalınlığında.

Sütlü pişi hamuru nasıl yapılır?​

Sütlü Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Aktif kuru mayayı bir kaba alın.
- Maya aktif hale geldikten sonra geniş bir kaba alıp üzerine un, tereyağı, yumurta ve tuzunu ekleyip yoğurun.
- Mayalanmanın bitmesine yakın derin bir kızartma tavasına sıvı yağı ekleyerek ısıtın.

Kolac hamuru nasil yapilir?​

Kolac Nasıl Yapılır? Püf Noktaları
- Kullandığınız sütün el yakmayacak ılıklıkta olması hamurun daha kolay mayalanmasını sağlar.
- Hazırladığınız sıvı karışıma unu yavaş yavaş eklemelisiniz, ele yapışmayan yumuşak bir kıvam yakaladığınızda un miktarı yeterlidir.

Yağ çekmemesi için ne yapılır?​

Yağ çekmemesi için ne yapılır?
Hamur kızartılırken yağ çekmemesi için ne yapılır? Hamurunuzun pişerken yağ çekmemesi için henüz hamuru hazırlarken içerisine mutlaka sirke ilave edin. İlave edeceğiniz sirke, hamurunuzun daha puf puf kabarmasını sağlayacak ve yağ çekmesini önleyecektir.

Lalengi hamuru nasıl yapılır?​

Lalengi hamuru nasıl yapılır?
Hazırlanışı
- Patlıcanları alaca soyup uzunlamasına çok ince şekilde dilimleyin,
- Derin bir kasede un ve suyu çırpın,
- Yumurtayı ekleyip çırpın,
- Karbonat, limon suyu ve tuzu ekleyip çırpın,
- Geniş bir tavada bolca sıvı yağ kızdırın,
 
Çığırtma hamuru yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir tarif. Öncelikle yoğurma kabına sütü ve mayayı koyup eritiyoruz. Sonrasında yumurtaları, yoğurdu ve karbonatı ekleyip karıştırıyoruz. Un, tuz gibi malzemeleri de ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Bu hamuru dinlendirip üzerini örtüp bekletiyoruz.

Yağ çekmeyen hamur için ise yumurta, soda ve yoğurdu karıştırıp kabartma tozu ve tuzu ekliyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra açıp kare kare kesiyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.

Mayalı kızartma hamuru yapmak isterseniz; unu derin bir kabın içine alıp tuz ve şeker ekliyoruz. Hamuru kabarması için dinlendirip ardından şekil veriyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.

Mayasız hamur kızartması yapmak istiyorsanız; yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu gibi malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Dinlendirip açtıktan sonra kızartıyoruz.

Sütlü pişi hamuru için ise aktif kuru mayayı kullanıp hamuru hazırlıyoruz ve mayalandırıyoruz. Sonrasında sıvı yağda kızartıyoruz.

Lalengi hamuru içinse patlıcan dilimleri ve unlu karışımı hazırlayarak kızgın yağda kızartıyoruz.

Yağ çekmemesi için, hamuru hazırlarken sirke eklemek hamurun puf puf kabarmasını sağlayarak yağ çekmesini önleyecektir. Unutmayın, yağın sıcaklığı ve kızartma süresi de yağ çekmesini etkileyen faktörlerdir. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst