Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ciğerli Tavuk Rulo Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ciğerli Tavuk Rulo Tarifi
Ciğerli Tavuk Rulo Tarifi Resimli
Ciğerli Tavuk Rulo

imagescigerlitavukrulotarifi5ad42dc55464b
Malzemeler
13 kg tavuk goğus eti (dovulmuş derisiz fileto)
200 gram dondurulmuş bezelye ici
100 gram tavuk ciğeri
100 gram ekmek ici
6 adet buyuk pazı yaprağı
2 adet arpacık soğanı
Mercankoşk
Dolmalık fıstık
Rendelenmiş parmesan peyniri
Sut
Sarımsak
Adacayı
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Tavuk ciğerini 20 dakika suda bekletip suzun 23 dakika haşlayıp haşlama suyunu suzun ve ciğeri kup kesin
Ekmek icini doğrayıp tavada 10 gram zeytinyağı, doğranmış arpacıksoğanı, 1 dal doğranmıl mercankoşk, 1 corba kaşığı dolmalık fıstık, bir tutam tuz ve karabiberle 34 dakika soteleyin
Tavuk ciğerini ve ekmek icini bir kaba alın İcine 2 corba kaşığı parmesan peyniri ve 4 corba kaşığı sut ekleyip karıştırarak ic dolguyu hazırlayın
Tavuk filetolarının icine ic dolguyu eşit olarak paylaştırıp rulo sardıktan sonra etrafını haşlanmış pazı yapraklarıyla sarın
Ruloları yağladığınız ısıya dayanıklı kaba yerleştirin Onceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin
Bezelye icini 2 kepce su, 1 diş sarımsak, 1 dal adacayı ve tuzla tatlandırıp kucuk bir tencereye aktarın Kapağını kapatıp 12 dakika pişirin Ocağın altını kapatıp sarımsağı ve adacayını icinden cıkartın Karışımı blendıra aktarıp 50 gram zeytinyağı, tuz ve karabiberle cekin
Tabaklara bezelyeli kremadan aktarın Tavuk ruloları 2′ye kesip kremanın uzerine dizin Sıcak servis yapın
 
Geri
Üst