Ciğer Tava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ciğer Tava Tanımı İçin Gereçler
400 gram ciğer (dana)
Göz kararı kuyruk yağı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pul biber
Kekik
Yanında servis için;
2 adet patates
(patatesi kızartmak için sıvı yağ)
Tatlı soğan
Sumak
Varsa arpacık soğan (şart değil)

Ciğer Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ciğeri yıkamıyoruz (kasap tavsiyesi ciğer asla yıkanmaz una buluyoruz ve 2 kaşık sıvı yağda kuyruk yağınıda ek ederek kızartıyoruz 15 dk kızarıyor .
Şayet fazla kızartayım bu olmadı derseniz ciğer kurur sert olur zira ciğer çok hassas bi et tipi ve çabucak pişiyor bilginiz olsun.
Ve içine göz kararı pul biber ,kekik ve tuz ek ediyoruz.
Ciğerler pişerken farklı bir tavada küp küp doğradığımız patateslerinizi kızartıyoruz.
Soğanları piyazlık doğruyoruz üzerine sumak ve varsa zeytin yağı döküyoruz göz kararı tekrar tabi.
Ciğerimizi kızaran patateslerimizi ve soğanımızı servis tabağına alıyoruz afiyet olsun.
Benim konutta arpacık soğanım vardı ekstra (görselde olduğu gibi) çöp şişe takıp tavada bir iki çevirdim çok lezzetli oluyor varsa deneyin derim yapacaklara şimdiden kolaylıklar dilerim. .
 
Geri
Üst