AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ciğer Kavurma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ciğer Kavurma Tanımı İçin Gereçler
1 kg kadar ciğer (kuzu)
1 küçük çorba kasesiyle doğranmış kuyruk yağı
3 orta uzunluk soğan
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Yanında servis etmek için:
Soğan
Maydanoz
Sumak
Domates

Ciğer Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Doğranan kuyruk yağı tencerede eritilir.
Üzerine zarını soyup sonlarını kestiğimiz ciğer eklenir ve tencerenin kapağı birinci 5 dakika açılmaksızın kavrulur.
Başka bir tavada yemeklik doğranan soğanlar zeytinyağında kavrulur, küçük doğranan biberler de eklenir; kavurmaya devam edilir.
Pişen ciğer tavadaki soğan ve biberli karışımın üzerine dökülür, karıştırılır.
Tuzu ve baharatları eklenir, kısık ateşte 3-4 dakika daha pişirilir.
Pişen yemek, sumak ve tuzla ovduğumuz soğan ve maydanozla, yanına doğradığımız domatesle servis edilir.
Dileğe nazaran yanında patates kızartması ya da pirinç pilavı da tercih edilebilir.
Afiyet olsun .
 
Geri
Üst