AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ciğer Kavurma

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
500 gram küçük küçük doğranmış ciğer
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı tereyağı (ya da 4 yemek kaşığı zeytinyağı)

Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Küçük küçük doğranmış ciğerlerimizi iyice yıkayalım ve suyunu süzdürelim, kanı ve suyu iyice süzülmüş olmalı buna dikkat edelim.
Yağımızı geniş bir tavaya alıp, ince ince doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
Daha sonra ciğerimizi ekleyip karıştıralım ve kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirelim.
Ardından baharatlarımızı ekleyip, tekrar kapağını kapatıp, bir 10 dakika daha kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Eğer ana yemek olarak tercih ederseniz yanına bol sumaklı soğan salatası çok yakışacaktır.
Ciğer Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst