AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ciğer Kavurma Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ciğer Kavurma Tarifi Resimli



Mis gibi bir ciğer kavurma yapmaya hazırmısınız bayanlar oyleyse hemen mutfağa gecmenizi oneriyorum sizlereTarifimizi okuyarak harika bir ciğer kavurma yapabilirsinizŞimdiden ellerinize sağlık bayanlar Afiyet Olsun

Ciğer Kavurma İcin Gerekli Malzemeler

1 tane koyun veya kuzu karaciğeri
2 tane domates (orta buyuklukte)
12 diş sarımsak
2 tutam kekik
1 yumurta kadar yağ
karabiber, tuz,
56 dal maydanoz
2 kahve kaşığı un

Ciğer Kavurma Tarifi

Yemeğin yapımına başlamadan once tum malzemeler hazırlanırDaha sonra Ciğer yıkanıp temizlenir, kurulandıktan sonra zarı soyulur İki parmak genişliğinde parcalar halinde kesilir Enlemesine, bıcak sırt kalınlığında, şerit biciminde doğranarak bir kaba konur Ayrıca domatesler de kabuğundan soyulup kucuk kucuk doğranır Yemekten 15 20 dakika once buyukce bir tavada yağ hafif kızdırıldıktan sonra ciğer de konur Suyu cekilinceye kadar kavrulur Un ve domates ilave edilir Karabiber, tuz, kekik ve centiklenmiş sarımsak icine atılır Birkac defa karıştırılıp bir bardak sıcak su eklenir Birkac taşım kaynatılır, tabağa alınır Yanma patates ve kıyılmış maydanoz konur ve servis yapabilirsiniz
 
Geri
Üst