AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cig yer fistigi tavada nasil kavrulur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çiğ yer fıstığı tavada nasıl kavrulur?​

Tavamıza fıstıklarımızı koyalım, sonra yarım su bardağı suyumuzun içerisine tuzumuzu katalım ve karıştıralım. Tavamızın altını açalım, biraz fıstıkları ısıtalım ,ama 1 dk geçmesin yoksa tuzlu suyumuzu koyduğumuzda tavamıza hemen suyunu çeker ve istediğimiz gibi olmaz .

Kabuklu yer fıstığı tavada nasıl kavrulur?​

Ne tür bir fıstık kızarttığınıza bağlı olarak pişirme süreleri değişecektir. Kabuksuz yer fıstığı için 15-20 dakika pişirin. Kabuklu fıstık için 20-25 dakika pişirin. Adım: Yer fıstıklarını sürenin sonunda fırından çıkarın.

Yer fıstığı hangi yemeklerde kullanılır?​

Yer fıstığı hangi yemeklerde kullanılır?
Hadi gelin yer fıstığı ile neleri canlandırabiliriz, görelim!
- Yer Fıstığı Ezmesi. Hikayenin başladığı yer diyebiliriz.
- Yer Fıstıklı Bisküvi.
- 3. Yer Fıstıklı Sandviç
- Yer Fıstıklı Kek.
- Yer Fıstıklı Tart.
- Yer Fıstıklı Muffin.
- 7. Yer Fıstlıklı Cupcake.
- 8. Yer Fıstıklı Baklava.

Yer fıstığı evde nasıl kavrulur?​

Çiğ Yer Fıstığı Nasıl Kavrulur? Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fıstık tepsiye alınır. Üzerine sprey veya elimizle az su serpiştirilir.
- Üzerine tuz ilave edilerek alt üst harmanlanır.
- Orta ateşte yanan sobanın fırınına koyulur ara ara çevrilir ve alt üst yapılır.
- İyice kızaran fıstıklar çıkarılır ve soğumaya bırakılır.

Kabuklu fıstık nasıl kavrulur evde?​

Kabuklu fıstıkları suda yıkayıp tepsiye katıyoruz, üstüne tuzu ekleyip, 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Fıstık ezmesiyle ne yemek yapılır?​

Fıstık ezmesiyle ne yemek yapılır?
Fıstık Ezmesi ile Lezzetini Uçuran 18 Süper Tarif
- #1 Ev Yapımı Fıstık Ezmesi.
- #2 Fıstık Ezmeli Kurabiye.
- #3 Fıstık Ezmeli Kurabiye.
- #4 Fıstık Ezmeli Muffin.
- #5 Fındık Fıstık Ezmeli Kurabiye.
- #6 Fıstık Ezmeli Krep Sarma.
- #7 Fıstık Ezmeli Baharatlı Kurabiye (İlave Şekersiz Tam Buğday Unlu)
- #8 Fıstık Ezmeli Islak Kek.
 
Çiğ yer fıstığı tavada kavrulurken dikkat etmemiz gereken birkaç nokta vardır. Anlatılan tarife uyarak yapabiliriz:

- Tavaya fıstıkları koyduktan sonra yarım su bardağı suya tuz ekleyip karıştırmak fıstıkların tuzunun eşit şekilde dağılmasını sağlar.
- Fıstıkları ısıtmak için tavayı orta ateşte açmak önemlidir. Ancak fıstıkları çok fazla ısıtmamalısınız, aksi takdirde suyunu çeker ve istenilen sonucu elde edemezsiniz.

Kabuklu yer fıstığı tavada kavrulurken de süre önemlidir:

- Kabuksuz yer fıstığı için 15-20 dakika pişirilmesi tavsiye edilir.
- Kabuklu yer fıstığı için ise 20-25 dakika pişirilmesi gerekebilir.

Fıstıkların pişirme sürelerini doğru takip etmek, ara ara kontrol etmek ve fırından çıkardıktan sonra soğumasını beklemek lezzetli kavrulmuş fıstıklar elde etmenize yardımcı olacaktır.

Yer fıstığı çeşitli yemeklerde kullanılabilir. İşte bazı lezzetli seçenekler:

- Yer Fıstığı Ezmesi
- Yer Fıstıklı Bisküvi
- Yer Fıstıklı Sandviç
- Yer Fıstıklı Kek
- Yer Fıstıklı Tart
- Yer Fıstıklı Muffin
- Yer Fıstığı Baklava

Evde kabuklu fıstığı kavurmak için ise önerilen adımlar şunlardır:

- Kabuklu fıstıkları suda yıkayıp süzün.
- Fırın tepsisine katın, üzerine tuz ekleyin.
- 200 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

Son olarak, fıstık ezmesiyle de lezzetli tarifler yapabilirsiniz. İşte bazı öneriler:

- Ev Yapımı Fıstık Ezmesi
- Fıstık Ezmeli Kurabiye
- Fıstık Ezmeli Muffin
- Fıstık Ezmeli Krep Sarma
- Fıstık Ezmeli Baharatlı Kurabiye
- Fıstık Ezmeli Islak Kek

Yer fıstığı ve fıstık ezmesiyle hazırlayabileceğiniz bu tariflerle damaklarınızı şenlendirebilirsiniz! Afiyet olsun!
 
Geri
Üst