AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cig sutten peynir nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çiğ sütten peynir nasıl yapılır?​

Çiğ Sütten Evde Peynir Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütçümüzden aldığımız taze inek sütünü tencereye koyup ısıtıyoruz.
- 1 tatlı kaşığı peynir mayasını koyup karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Bıçakla büyük dilimlere ayırıp büyük süzgecin içine tülbent serip oluşan peynir peltesini yavaşça aktarıp süzüyoruz.
Yaş peynir nasıl yapılır?
Sütü derin bir tencerede kaynatıp içine limon suyu ya da sirkeyi ekleyin ve karıştırın. Süt kesilmeye başlar. Kesilen sütü birkaç dakika daha kaynatıp içinde oluşmaya başlayan topakları kevgirle toplayın. Tüm süt kesilip peynir olana kadar bu işlemi sürdürün.

Peynir nasıl pişirilir?​

Ev Yapımı Peynir Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü bir tencereye alın.
- Kesikler iyice oluştu mu (beş dakika daha bekledim iyice oluşsun diye) altını kapatıyoruz.
- Bu arada altına bir kap koyun sarı suyu boşa gitmesin.
- Tülbentte ki peyniri tezgahın bir köşesine koyalım, üstüne ağırlık koyalım suyu iyice süzülsün.
Peynir kaç derecede mayalanır?
Beyaz peynir yapımında süt 29°C ile 32°C arasındaki mayalanmaktadır. Yumuşak dokulu bir peynir isteniyorsa süt 30°C’nin birkaç derece altında mayalanabilir. Mayalama kabına pıhtıyı süzmekte kullanacağımız bir bez serip sütü üzerine döktükten sonra mayayı ilave etmek gerekir.

Kaynatılmış peynir nasıl yapılır?​

*Büyüklüğü Peynir miktarına bağlı olarak bir tencereye su konur. (Su içine peynir atılacağında taşmayacak bir miktar ile ayarlanır). Su kaynamaya başlayınca peynir dilimleri içine atılır. 10 dakika süre ile kaynatılır.
Olgunlaştırılmış inek peyniri ne demek?
Olgunlaşma, her peynirin kendine özgü tat, yapı ve aromayı kazanabilmesi için belirli koşullarda belirli sürede geçirdiği fiziksel, mikrobiyolojik ve enzimatik değişimler ve etkileşimler olarak tanımlanır. Olgunlaştırılmış peynir ise, olgunlaşma süreci bittikten sonra tüketime sunulan peynir çeşididir.
 
Geri
Üst