AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cig sutten kaymak nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çiğ sütten kaymak nasıl yapılır?​

Sütü ocakta, kısık ateşte üstü kaymak tutana kadar pişirin. Buradaki en önemli nokta süt pişerken kesinlikle karıştırmamalısınız. Kısık ateşte kaynayan sütü üzeri yeterince kaymak tutunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Biraz dışarıda soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve 1 gün dinlendirin.

Sıvı kaymak nasıl yapılır?​

Sıvı kaymak nasıl yapılır?
Derin bir tencerede krema, süt ve mısır nişastasını karıştırın. Kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayan kaymağı 2 dakika daha ateşte karıştırın ve ocaktan alın. Ocaktan aldığınız kaymağı bir kaba boşaltın ve üzerine streç film örtüp, oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.

Irmik ve sütten kaymak nasıl yapılır?​

Irmik ve sütten kaymak nasıl yapılır?
İrmiği ve sütü tencerede birleştirin. Dibinin tutmaması için sık sık karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başladığında altını kısıp 6-7 dakika da kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. Oda sıcaklığında ılınmasını bekledikten sonra buzdolabında soğutun.

Tepsi kaymağı nasıl yapılır?​

Hakiki Kaymak Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü Bir taşım kaynatın ve tereyağı ekleyin karıştırmaya devam edin.
- Bu karışımı sıcak sıcak borcama dökün.
- Borcamı bu tencerenin üzerine yerleştirin.
- Sütün yağ oranını yeteri kadar arttırıp kaymak tutmasını bekleyeceğiz.
- Süt demlendikçe yağı kaymak tutacaktır.

Çiğce nasıl yapılır?​

Çiğce nasıl yapılır?
Süt kaynatılmadan bir süre bekletilir. Daha sonra üzerinde oluşan yağlı tabaka alınarak bir tencerede biriktirilir. Buna “ciğce/çiğce” adı verilir. Yemeklerde lezzeti artırmak için kullanılır.

Akışkan kaymak nasıl yapılır?​

Akışkan kaymak nasıl yapılır?
Tavada kaynamakta olan kremanın ortasından bastırarak bir spatula ya da tahta kaşık geçirdiğinizde ortada tavayı görebileceğiniz bir çizgi oluşuyor ve bu çizgi hemen kapanmıyorsa kaymağınız hazır demektir. Ocaktan alındığında hala akışkan kıvamda olur, soğuduğunda katılaşır.
Hazır kaymaktan krema nasıl yapılır?​
Kaymakla Sütü 2 dakika blender ya da mikserle çırpıyoruz. Fazla çırpmayın kaymak tereyağına dönüşür. 2 dakika yeterlidir. Kremamız hazır.

İrmik tatlısı tarifi nasıl yapılır?​

İrmik tatlısı tarifi nasıl yapılır?
İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek son kez çırpalım. Kek harcımızı tereyağı ile yağladığımız 27cm’lik kare borcama boşaltalım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım. Kekimiz piştikten sonra fırından alarak ılımaya bırakalım.

Kaymak çeşitleri nelerdir?​

Kaymak çeşitleri nelerdir?
İçindekiler
- 1.1 Afyon Kaymağı
- 1.2 Bolu Manda Kaymağı
- 1.3 İspir Kaymağı

Evde yoğurt kaymağı nasıl yapılır?​

Yoğurt Mayalama (Kaymaklı) Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle taze sağılmış sütü tülbent yardımıyla süzüp tencereye alıyoruz. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte süt seviyesi iki parmak azalıncaya kadar kaynatıyoruz. Bu süre yaklaşık 1. 5 saat sürüyor.

Dartılı yumurta nasıl yapılır?​

Dartılı yumurta nasıl yapılır?
Dartı eritilir, sucuk konup fazla kızartılmadan yumurta kırılır ,tuz eklenir ve pişince sıcağı çıkınca yenir ,bu bilindik çok basit bir tarif paylaşma sebebim dartılı,harika bir lezzet olduğunu düşündüğüm için paylaşıyorum dartı tarifi listemde tarifi var isterseniz bakabilirsiniz Afiyet olsun.

Tartım nasıl yapılır?​

Tartım nasıl yapılır?
Derin dondurucuda kalıplarda sakladığım süt kaymaklarını çıkarıp granit tavada erittim. Kısık ateşte rengi değişene kadar yavaş yavaş karıştıra karıştıra kaynattım. Rengi koyulaşıp kum gibi görününce tartımız pişmiş demektir. Altını söndürüp saklama kalıplarına boşaltabiliriz.
 
Çiğ sütten kaymak yapımı oldukça keyifli ve lezzetli bir süreçtir. İşte adım adım çiğ sütten kaymak yapımı:

1. Taze çiğ sütü ocakta kısık ateşte kaynatın. Sütün üzerinde biriken kaymağı görmek için bekleyin. Bu işlem yaklaşık 1 saat sürebilir.

2. Süt kaynadıktan sonra kaymak tutmaya başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sütü karıştırmamaya özen gösterin, böylece kaymağın ayrılması kolaylaşır.

3. Süt oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyun ve en az 1 gün dinlendirin. Bu süre sonunda kaymağı daha kolay bir şekilde ayırabilirsiniz.

4. Buzdolabında dinlendirdikten sonra sütün üzerinde oluşan kaymağı bir kaşık yardımıyla alarak ayrı bir kaba koyun. Bu kaymak, çiğ sütten yapılmış doğal ve lezzetli bir lezzet sunacaktır.

Çiğ sütten kaymak yapımı, geleneksel bir tarif olup evde deneyerek sağlıklı ve lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst