Çiğ Köfte Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı esmer köftelik bulgur
2 su bardağı kaynar su
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 tane orta uzunluk soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı nar ekşisi
3 tane domates
2-3 yemek kaşığı isot
4 yemek kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
4 su bardağı bulguru 2 su bardağı kaynar su ile ıslatın ve üzerini kapatın.
Baharatları da ekleyip, karıştırın ve üzerini kapatın başka materyalleri hazırlayana kadar.
Soğanı rendeleyin. Salçayı ekleyin.
Maydanoz hariç başka gereçleri ekleyip, 20-30 dakika yoğurun.
Maydanoz ekleyin biraz daha yoğurup zeytinyağını uygunca ısıtıp ekleyip, 10 dakika daha elimde yoğurup, şekillendirip, servis tabağına alın. Ben eldivenle yapıyorum daha hoş form alıyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı esmer köftelik bulgur
2 su bardağı kaynar su
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 tane orta uzunluk soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı nar ekşisi
3 tane domates
2-3 yemek kaşığı isot
4 yemek kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
4 su bardağı bulguru 2 su bardağı kaynar su ile ıslatın ve üzerini kapatın.
Baharatları da ekleyip, karıştırın ve üzerini kapatın başka materyalleri hazırlayana kadar.
Soğanı rendeleyin. Salçayı ekleyin.
Maydanoz hariç başka gereçleri ekleyip, 20-30 dakika yoğurun.
Maydanoz ekleyin biraz daha yoğurup zeytinyağını uygunca ısıtıp ekleyip, 10 dakika daha elimde yoğurup, şekillendirip, servis tabağına alın. Ben eldivenle yapıyorum daha hoş form alıyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun