Çiğ Köfte

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çiğ Köfte Tanımı İçin Gereçler
1 paket esmer çiğ köftelik düğül
1 kilo domates
6-7 diş sarımsak
3 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı isot
1 çay bardağı sıcak su (İsotu ıslatmak için)
1 limon
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 yemek kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı sıvıyağ
İsteğe nazaran maydanoz

Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel düğüyü rendelenmiş domatesle ıslatıyoruz akabinde salçaları, rendelenmiş sarımsağı, baharatları, limonu, nar ekşisini ve sıcak suyla ıslatılmış isotu ekliyoruz.
Hepsini karıştırıp 1, 5 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlendikten sonra 1 su bardağı sıvı yağ ile maydanozu ekleyip yarım saat yoğuruyoruz.
Kıvamını alıp yumuşadıktan sonra sıkıp tabaklara koyuyoruz. Afiyet olsun
Not: Artan çiğ köfteyi bir kaseye koyup streçleyip buzdolabında saklayabilirsiniz.
 
Geri
Üst