- Konu Yazar
- #1
Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler
5 su bardağı esmer bulgur
2.5 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı nar ekşisi
2 adet büyük boy domates
3 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı pulbiber
Buz
Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
5 su bardağı esmer bulguru bir kaba alıp, 2. 5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kapağını kapatalım ve 5-10 dakika dinlenmeye bırakalım.
Soğanı ve sarımsağı rendeleyelim. Acımsı tat olmaması için, soğanın elimizle sıkarak suyunu çıkartalım.
Domates hariç tüm malzemeleri bulgura ekleyip yormaya başlayalım. Dikkat: domatesi başta ilave etmiyoruz. Yoğurma esnasında suya ihtiyacımız olacağı için, rendelediğimiz domatesleri yanımızda bekletiyoruz ve suya ihtiyaç oldukça azar azar domateslerimizden ekliyoruz.
Tuzu damak tadınıza göre arttırabilirsiniz daha iyi kıvam alması için buz ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz ben yaklaşık olarak altı adet buz kullandım. Yaklaşık 1 saat boyunca yormanız gerekebilir.
Çiğköfteniz kıvamını aldıktan sonra servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Çiğ Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı esmer bulgur
2.5 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı nar ekşisi
2 adet büyük boy domates
3 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı pulbiber
Buz
Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
5 su bardağı esmer bulguru bir kaba alıp, 2. 5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kapağını kapatalım ve 5-10 dakika dinlenmeye bırakalım.
Soğanı ve sarımsağı rendeleyelim. Acımsı tat olmaması için, soğanın elimizle sıkarak suyunu çıkartalım.
Domates hariç tüm malzemeleri bulgura ekleyip yormaya başlayalım. Dikkat: domatesi başta ilave etmiyoruz. Yoğurma esnasında suya ihtiyacımız olacağı için, rendelediğimiz domatesleri yanımızda bekletiyoruz ve suya ihtiyaç oldukça azar azar domateslerimizden ekliyoruz.
Tuzu damak tadınıza göre arttırabilirsiniz daha iyi kıvam alması için buz ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz ben yaklaşık olarak altı adet buz kullandım. Yaklaşık 1 saat boyunca yormanız gerekebilir.
Çiğköfteniz kıvamını aldıktan sonra servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Çiğ Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı