SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Çiğ Köfte (Yok Bu türlü Bir Tat Az Etle Çok ) Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo köftelik esmer bulgur
200 gram dana kıyma ( iki sefer çektirin )
1 tüm sarımsak
7 yemek kaşığı isot
Yarım litrelik kavanozda domates sosu
1 bağdan biraz az maydanoz
10 adet yeşil soğan
8 tane limon suyu (benim limonlar küçük ve çok sulu değildi)
1.5 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı pul biber (acı zevkiniz size bağlı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağ
Çiğ Köfte (Yok Bu türlü Bir Tat Az Etle Çok ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar inanın nitekim birde bu türlü deneyin tadı olağanüstü oluyor artık geçelim tarife….
Kısır leğenimize köftelik bulgurumuzu ve eti koyup 15 dakika eti yok edene kadar yoğuruyoruz.
Daha sonra domates sosunu ve sarımsak ları koyup yumuşayana kadar yoğuruyoruz. Kestirimi yarım saat yoğuruluyor.
Daha sonra isot pulbiber ve karabiberi ve limonu da ekleyip 15 dk daha yoğuruyoruz.
En son yeşillikleri ve zeytinyağını da koyup 5 dk daha yoğurup sıkmaya başlıyoruz.
Bu formda görselde olduğu üzere 2 tane büyük ve 1 tane küçük pasta tabağı dolusu çıkıyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Çiğ Köfte (Yok Bu türlü Bir Tat Az Etle Çok ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo köftelik esmer bulgur
200 gram dana kıyma ( iki sefer çektirin )
1 tüm sarımsak
7 yemek kaşığı isot
Yarım litrelik kavanozda domates sosu
1 bağdan biraz az maydanoz
10 adet yeşil soğan
8 tane limon suyu (benim limonlar küçük ve çok sulu değildi)
1.5 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı pul biber (acı zevkiniz size bağlı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağ
Çiğ Köfte (Yok Bu türlü Bir Tat Az Etle Çok ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar inanın nitekim birde bu türlü deneyin tadı olağanüstü oluyor artık geçelim tarife….
Kısır leğenimize köftelik bulgurumuzu ve eti koyup 15 dakika eti yok edene kadar yoğuruyoruz.
Daha sonra domates sosunu ve sarımsak ları koyup yumuşayana kadar yoğuruyoruz. Kestirimi yarım saat yoğuruluyor.
Daha sonra isot pulbiber ve karabiberi ve limonu da ekleyip 15 dk daha yoğuruyoruz.
En son yeşillikleri ve zeytinyağını da koyup 5 dk daha yoğurup sıkmaya başlıyoruz.
Bu formda görselde olduğu üzere 2 tane büyük ve 1 tane küçük pasta tabağı dolusu çıkıyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Çiğ Köfte (Yok Bu türlü Bir Tat Az Etle Çok ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı