AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çiğ Köfte Lavaş Ekmeği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çiğ Köfte Lavaş Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
1 kg un
1 çay bardağı buğday nişastası
1 yemek kaşığı maya
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Su
Açmak için;
Un

Çiğ Köfte Lavaş Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mayayı ve şekeri bir su bardağı suya koyup karıştırıyoruz.
5 dakika etkinleşmesi için bekliyoruz.
Bir yoğurma kabına unun tamamını boşaltıp ortasını havuz üzere açıyoruz.
Tuzu kenarlara serpiyoruz.
Yağı ortasına koyuyoruz.
Nişastayı yağın üzerine ekleyip karıştırmaya başlıyoruz.
Mayayı açtığımız suyu eklemeye başlıyoruz.
Ardından yoğurdukça ve su istedikçe hamura su ekliyoruz.
Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Tezgaha alıp toparlıyoruz.
Yaklaşık avuç ayasına sığacak kadar yumaklar yapıyoruz.
Yaklaşık 15 yumak çıkıyor.
Ardından üzerini ıslak bezle kapatıp 10 dakika mayalandırıyoruz.
Unla açıp pişiriyoruz.
Tam pişme yapmıyoruz,çiğ köfte lavaşı az pişer.
Çiğ köfte ile birlikte servis ediyoruz.
Normal vakitte da biraz daha pişirerek kullanabilirsiniz.
Çiğ Köfte Lavaş Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst