Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cig kaju nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.232
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çiğ kaju nedir?​

Son zamanlarda kuru yemiş tabaklarında oldukça popüler olan kaju, kaju ağacından elde edilen bir tür yemiştir. Sağlıklı ara öğünlerin vazgeçilmezi olan kaju, pek çok hastalığı önleme konusunda da başarılıdır. Doyurucu ve yüksek besin değeri olan kaju, zihin gelişiminden kas gelişimine kadar fayda sağlayan bir yemiştir.

Kaju nasıl bir şeydir?​

Kaju sıcak havaları ve tropikal iklimi seven bir bitkidir. Dünyaya kaju 16. yüzyılda Brezilya’yı işgal eden Portekizliler tarafından tanıtılmıştır. Kajunun doğal olarak yetiştiği yerler genelde Güney Amerika bölgesidir. Karayipler, Orta Amerika ve Güney Amerika’nın kuzeyinde farklı kaju türlerine rastlanır.
Afrika’nın batı kıyısında Gabon, Angola ve Namibya gibi ülkelerden de doğu Afrika’daki ülkelere, Mozambik, Kenya ve Tanzanya’ya da yayılmıştır. Kaju ağacı Brezilya ve Afrika dışında Hindistan’da da yetiştirilmektedir….Kaju.
Çiğ kaju yenir mi?
Kaju fıstığı halk arasında kavrulmuş ve çiğ kaju olmak üzere iki şekilde tüketilir. Genellikle sağlık açısından fayda elde edebilmek adına çiğ kaju yenilmesi tavsiye edilir. Kaju fıstığının içerisindeki yağ oranı ve kalorisi yüksek olduğundan dolayı çok fazla yenilmemesi gerekir.
Kaju ne demek argo?
ing. cashew. bir çeşit yerfıstığıdır. yıllar sonra gelen edit: (bkz: michael jackson şarkıcısı) yapmışız da farkında değiliz yau! kendisinde olanını paylaşmadığı gibi, gerekirse başkasındakini de çalması halinde kimsenin suçlanamayacağı eylemin nesnesidir.

Kajuyu nasıl tüketmeliyiz?​

Aynı zamanda yemek ve tatlılar ile birlikte de tüketilir ve yiyeceklere lezzet katar. Kaju, en çok lezzetli oluşu sebebiyle tercih ediliyor olsa da ‘kajunun kalorisi ve besin değeri’ oldukça zengindir. Genellikle tuz ve yağ ile kavrularak hazırlanır ancak barbekü, mısır gibi soslar ile tatlandırarak da tüketilir.
 
Geri
Üst