Çiğ Börek Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
4 su bardağı un
Tuz
Su
Harcı için
300 gram orta yağlı kıyma
Kuru soğan
Karabiber
Tuz
su
Çiğ Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un, tuz ve suyu bir kaba koyarak yoğuralım (Suyu hamurunuzun sertliğine yumuşaklığına nazaran ayarlayın ne çok sert nede çok yumuşak olmasın)
Harcın hazırlanışı için orta yağlı kıymanın içine soğanı çok küçük halde doğrayalım (Rendeleyipte koyabilirsiniz)
Daha sonra tuz, karabiber ekleyelim kıymamızı sulandıralım.
Hamurumuzu bezelere ayırıp açalım.
İçerisine kıymasını koyup katlayalım ve kenarlarından keselim (Kenarlarını kesersek daha güzel yapışmasını sağlarız)
Kızgın yağda alt üst kızartalım. Yanına birde ayran Afiyet olsun
Hamuru için
4 su bardağı un
Tuz
Su
Harcı için
300 gram orta yağlı kıyma
Kuru soğan
Karabiber
Tuz
su
Çiğ Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un, tuz ve suyu bir kaba koyarak yoğuralım (Suyu hamurunuzun sertliğine yumuşaklığına nazaran ayarlayın ne çok sert nede çok yumuşak olmasın)
Harcın hazırlanışı için orta yağlı kıymanın içine soğanı çok küçük halde doğrayalım (Rendeleyipte koyabilirsiniz)
Daha sonra tuz, karabiber ekleyelim kıymamızı sulandıralım.
Hamurumuzu bezelere ayırıp açalım.
İçerisine kıymasını koyup katlayalım ve kenarlarından keselim (Kenarlarını kesersek daha güzel yapışmasını sağlarız)
Kızgın yağda alt üst kızartalım. Yanına birde ayran Afiyet olsun