AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çiğ Börek (Çi Börek)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Çiğ Börek (Çi Börek) Tanımı İçin Materyaller

Hamur materyali;
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
Yarim su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harç gereci;
250 gram kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı su
1 adet soğan

Çiğ Börek (Çi Börek) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir kaba yumurta tuz yoğurt su konulur çırpıcı yardımı ile karıştırılır.
Daha sonra yavaş yavaş un eklenir yoğrulmaya başlanır ele yapışmayan sert kıvam alınınca yoğrulma bırakılır hamur 10 dakika dinlenmeye bırakılır.
İç harç için soğan rendelenir yahut küçük küçük doğranır kıymamızın üzerine tuz, karabiber, pul biber, yarım çay bardağı su ekleyip düzgünce karıştıralım.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır ve çok az unlanmış tezgahta açabildiğiniz incelikte açalım çok fazla ince açmaya gerek yok.
Sonra hazırlamış olduğunuz harçtan içlerine dilek ettiğiniz kadar ekleyip ikiye katlayalım.
Akabinde kızgın bol yağda kızartalım. Çok süratli kızarıyor onun için börekleriniz hazır olunca kızartma sürecine başlayın.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst