Çiğ Balık Baharatlı Nefis Lezzet

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çiğ Balık Baharatlı Nefis Lezzet Tanımı İçin Malzemeler
250 gram sardalye
2 büyük limonun suyu
3 diş sarımsak
Bir tatlı kaşığı tuz
2 defne yaprağı
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı

Çiğ Balık Baharatlı Nefis Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayıkladığımız balıkların kılçıklarını çıkarıp fileto yapıyoruz. Limonları sıkıp, içerisine dövülmüş sarımsağı ekleyip, karıştıralım.
Orta büyüklükte kapaklı borcama yahut kapaklı cam bir kaba limonlu karışımdan döküp, elimizle her yerine tuz serpiyoruz.
Fileto edilmiş balıkların iç yüzeyi üst bakacak formda borcama diziyoruz. Daha sonra üzerlerine tekrar limonlu karışımdan döküp tekrar tuz serpelim.
Fileto balıkların bu sefer iç yüzeyleri aşağı bakacak halde üzerlerine dizelim. Yine limon ve tuz ekleyelim. Tüm balıklar bitene kadar tıpkı süreci uygulayalım. Kapağını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
15 dakika sonunda her yerine kırmızı toz biberimizi serpip, defne yapraklarını elimizle ufak modüllere ayırıp, içerisine atalım.
Zeytinyağını her yerine gezdirelim. Kapağını kapatıp kabımızı yavaşça sallayıp her yerine tüm karışımın dağılmasını sağlayalım.
Buzdolabına kaldırıp, limon ve sarımsağın gücü ile balıkların pişmesini bekleyelim ben akşamdan hazırlayıp bir gece dolapta beklettim. Sonraki günü afiyetle yiyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Çiğ Balık Baharatlı Nefis Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst