Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ciftlik sahipleri ne kadar kazaniyor?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
44.708
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çiftlik sahipleri ne kadar kazanıyor?​

Seçilen meslekte çalışanların çoğuna yönelik maaş aralığı Çiftlik ve süt hayvanları yetiştiricileri – Aylık itibaren ₺1.175 için ₺2.277 – 2021. Çiftlik ve süt hayvanları yetiştiricileri, işe yeni başlandığında genel olarak aylık net ₺1.175 ile ₺1.515 arasında para kazandırır.

Çiftlik maaşı ne kadar?​

Çiftlik maaşı ne kadar?
Çiftlik İşçisi (Genel) maaşı ortalama aylık 4.100 – TL’dir. En düşük Çiftlik İşçisi (Genel) maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 5.200 – TL’dir.

Hayvan bakıcısı ne kadar maaş alır?​

Hayvan bakıcılarının ortalama aylık maaşları ise 3000-TL civarındadır. Kariyerlerine ücretsiz bir staj ya da kısa süreli bir sezonluk asgari ücretle başlama durumları ise yaygındır.

Veterinerler ne kadar maaş alıyor?​

Veterinerler ne kadar maaş alıyor?
Devlet memuru olarak çalışan veteriner hekimlerin maaşlarını etkileyen en önemli faktörler çalıştıkları bölge, dereceleri ve çalıştıkları kurumdur. 2021 yılı için devlette çalışan veteriner hekimler 6.500 – 8.000 TL net arasında maaş alacaktır.
Zoolog ne kadar maaş alır?​
Yaban Hayatı Biyologları ve Zoologlar, çevremizin durumunu korumak ve gezegenimizi paylaştığımız yaratıklar hakkındaki anlayışımızı geliştirmek için gereklidir. Bir Yaban Hayatı Biyoloğu ve Zoologun yıllık ortalama maaşı 59,680 $ ‘dır.

2 yıllık süt ve besi hayvancılığı ne iş yapar?​

2 yıllık süt ve besi hayvancılığı ne iş yapar?
Süt ve besi hayvancılığı bölümünden mezun olan bireyler iş hayatları içinde veteriner hekimlere yardımcılık ve hayvanların bakımları yapabilirler. Ayrıca hayvan beslenmesini sağlamak ile hayvan hastalıklarına karşı gerekli önlemleri almak gibi işlerde de görev yaparlar.

Süt ve Besi hayvancılığı Bölümü kaç puan?​

Süt ve Besi Hayvancılığı Taban Puanları (2 Yıllık)
Üniversite | Bölüm | Taban Puan
EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) (Devlet Üniversitesi) | Süt ve Besi Hayvancılığı | 207,15939
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi) | Süt ve Besi Hayvancılığı | 203,11189
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi) | Süt ve Besi Hayvancılığı | 201,18633

Süt Hayvanciligi karlı mı?​

Süt Hayvanciligi karlı mı?
Süt sığırcılığı amacı kâr olan ekonomik bir faaliyet olup, milyonlarca üretici tarafından yapılmaktadır. Aşırı rekabetin yaşandığı bu sektörde bilinçsizce ve tesadüflere bağlı olarak, kâr etmek ve yaşamak mümkün değildir.
 
Çiftlik sahiplerinin ve çiftlik çalışanlarının ortalama maaşları hakkında verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı. Çiftlik ve süt hayvanları yetiştiricilerinin genellikle aylık net ₺1.175 ile ₺2.277 arasında para kazandığı belirtiliyor. Benzer şekilde, çiftlik işçilerinin maaşları da ortalama aylık 4.100 TL civarında olduğunu ve en düşük maaşın 2,826 TL, en yüksek maaşın ise 5,200 TL olduğunu ifade ediyorsunuz.

Hayvan bakıcılarının ortalama aylık maaşlarının yaklaşık 3.000 TL civarında olduğunu ve bu mesleğe başlarken ücretsiz staj veya asgari ücretle başlama durumlarının yaygın olduğunu belirtiyorsunuz. Veterinerlerin maaşlarına da değinmişsiniz; devlette çalışan veteriner hekimlerin bölge, derece ve kuruma bağlı olarak 6.500 TL ile 8.000 TL arasında net maaş aldığını ifade etmişsiniz.

Bununla birlikte, yaban hayatı biyologları ve zoologların yıllık ortalama maaşlarının 59.680 $ olduğunu ve süt ve besi hayvancılığı bölümünden mezun olan bireylerin genellikle veteriner hekimlere yardımcılık, hayvan bakımı ve beslenme işlerinde görev aldığını ifade etmişsiniz. Ayrıca, süt sığırcılığının ekonomik bir faaliyet olduğunu ancak rekabetin yüksek olduğunu ve bilinçsiz şekilde işletilen çiftliklerde kar etmenin zor olabileceğini vurgulamışsınız.

Ayrıca süt ve besi hayvancılığı bölümü taban puanlarına da yer vermişsiniz. Öğrencilerin başvuracakları üniversitelere göre tercih edecekleri alan hakkında bilgi sahibi olmaları için verdiğiniz bu bilgiler oldukça yararlı olabilir. Teşekkürler!
 
Geri
Üst