AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çiftlik Kebabı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çiftlik Kebabı Tanımı İçin Materyaller
250 gram dana kuşbaşı
1 soğan (yemeklik doğranmış)
1 diş sarımsak(minik doğranmış)
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı sıcak su(0.2 litre bardak ölçüsü)
1 büyükçe patates(küp doğranmış)
1 ajda çay bardağı bezelye(önceden az haşlanmış)
1 havuç(dilim doğranmış)
2 yeşil biber(çekirdekleri alınmış, dilim doğranmış)
1 büyük domates(soyulup,yemeklik doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası((domates mevsimiyse gerekli değil)
1 çay kaşığı kekik
1,5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı pul biber
Çay kaşığı ucuyla karabiber
Çay kaşığı ucuyla muskat
Çay kaşığı ucuyla zerdeçal

Çiftlik Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Etlerimizi kızmış tencereye alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.
Yağımızı ve soğan ile sarımsakları ekliyoruz. 2-3 dakika kavuruyoruz. Domates yahut salçayı ekliyoruz 1-2 dakika kavuruyoruz.
Sıcak suyumuzu ekliyoruz ve 1 taşım kaynatıp kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. (benim ki yaklaşık 1,5 saat sürdü düdüklü tencerede çok süratli pişer lakin ben kullanmıyorum).
Akabinde hazır olan sebzelerimizi ve baharatlarımızı ekliyoruz ,karıştırıyoruz ve kısık ateşte sebzeler pişene kadar yaklaşık 20-30 dakika denetimli pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Çiftlik Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst