Çiftlik Kebabı (Köfteli)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çiftlik Kebabı (Köfteli) Tanımı İçin Gereçler
2 adet patates
1 büyük havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Köfte ;
300 gram kıyma
1 rendelenmiş soğan
1 oda sıcaklığında yumurta
Kimyon, karabiber, pul biber, tuz
Aldığı kadar galeta unu (5-6 yemek kaşığı kâfi olacaktır)
Sos;
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Karabiber, pul biber, tuz

Çiftlik Kebabı (Köfteli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Yemeğin ismi sizi korkutmasın. İmali çok kolay ve her vakit yaptığımız konut yemeklerinden tahminen de daha pratik
Köftemizi hazırlayalım küçük küçük yuvarlayalım.
Küp küp doğradığımız patatesleri kızartalım yemeği pişireceğimiz tencereye alalım.
Havucu da yarım ay biçiminde doğrayalım ya da onu da ikiye kesebilirsiniz ve kızartıp patateslerin üzerine koyalım.
Haşlanmış bezelyeyi de ekleyelim.
Köfteleri de hafif kızartıp ekleyelim.
En son sosunu hazırlayıp tencereye ekleyip kısık ateşte 20 25 dakika sık sık karıştırarak denetimli pişirelim.Yemeğimiz bu kadar.Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun
Çalışan bir bayan olarak 1 gece evvelce köftemin harcını hazırladım üzerini kapatarak buzdolabında beklettim. Sonraki güne işimi hızlandırmış oldum ayrıyeten bu türlü daha da lezzetli olduğunu düşünüyorum. Siz de o denli yapabilirsiniz

Çiftlik Kebabı (Köfteli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst