AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ciftlik bankta ne oldu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çiftlik bankta ne oldu?​

Şirketin kurucusu Mehmet Aydın’ın topladığı yaklaşık 511 milyon liralık para ile birlikte Uruguay’a kaçtığı öne sürüldü ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından hakkında birçok ülkede kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarıldı. 1 Temmuz 2021 tarihinde Sao Paulo’da Türkiye Büyükelçiliği’ne teslim olmuştur.

Çiftlik Bank mağdurları ne oldu?​

Çiftlik Bank mağdurları ne oldu?
Devam eden yargılama sürecinde, sisteme parasını kaptıran çok sayıda mağdur da duruşmalara katılarak, zararlarının giderilmesini talep etti. Mahkeme, toplam 6 gün kadar süren ilk duruşma sonunda, 11 tutuklu sanıktan 9’unun tahliyesine karar verdi.

Çiftlik Bank ne kadar ceza aldı?​

Çiftlikbank kurucusu Mehmet Aydın ve 16 yönetici hakkında 2608’er yıl hapis istemiyle yeni iddianame hazırlandı. Mehmet Aydın hakkında istenen toplam hapis cezası 77 bin 868 yıla ulaştı.

Tosuncuk ne kadar ceza alır?​

Tosuncuk ne kadar ceza alır?
Ardından hazırlanan ikinci iddianamede 11 bin 140 yıl daha hapis istenmişti. Böylece Aydın için istenen toplam ceza miktarı 89 bin yıl oldu. Mehmet Aydın, Çiftlikbank’ı kurarak binlerce kişiyi milyonlarca lira dolandırmakla suçlanıyor. 3 yıllık firarı boyunca İnterpol’ün ‘Most Wanted’ (En Çok Arananlar) listesindeydi.
Tosuncuk şu an nerede?​
Kurduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra kaçtığı Brezilya’da teslim olup Türkiye’ye getirilen ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ı, gözaltında tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde uzman polisler sorguluyor.

Tosuncuk davası nedir?​

Tosuncuk davası nedir?
DUVAR – Çiftlik Bank ana davasında tutuklu bulunan ‘Tosuncuk’ lakaplı ‘Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu 20 sanıklı davada, iki kardeşin tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mehmet Aydın, kendi hesabına göre Türkiye’de 200 milyon lira değerinde malvarlığına el konulduğunu iddia etti.

Tosuncuk neden teslim oldu?​

Bu gruplar bir taraftan onun saklanmasına yardım ederken diğer taraftan da peşine düşecek mafya gruplarına karşı da koruma sağlıyordu. Ayrıca Aydın bazı resmi görevlilere rüşvet de veriyordu. Bu durumun maliyeti ve beraberinde getirdiği stres de artık taşıyamadığı bir hale geldi. O yüzden çareyi teslim olmakta buldu.

Çiftlik Bank olayı ne zaman patladı?​

Çiftlik Bank olayı ne zaman patladı?
Istanbul. Kamuoyunda Çiftlik Bank olarak bilinen sisteme para yatıran çok sayıda kişi mağdur olduğu gerekçesiyle 2018’de yargı yoluna başvurdu. Sistemin kurucusu “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın ise, kurduğu sistem üzerinden topladığı paraların bir kısmıyla yurt dışına firar etti.

Tosuncuk Brezilya’da neden teslim oldu?​

DHA’nın haberine göre kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya’da teslim oldu.

Tosuncuk ilk hangi ülkeye kaçtı?​

Tosuncuk ilk hangi ülkeye kaçtı?
Brezilya’da Türk makamlarına teslim olan Mehmet Aydın hakkında 4 gün ek gözaltı süresi verildi. Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, geçtiğimiz perşembe günü Brezilya’da teslim oldu.
Çiftlik Bank nasıl bir oyun?​
200 bin TL yatırana aylık 50 bin lira kazanç vaadiyle sanal çiftlik hayvanları satan KKTC merkezli Çiftlik Bank, aslında internet üzerinden oynanan sanal bir oyun. Kişiler siteye üye olduktan sonra sanal tarım yatırımları gerçekleştiriyor. Yatırdığı paraya göre, tavuk, arı veya keçi satın alıyor.

Tosuncuk neden suçlu?​

Tosuncuk neden suçlu?
Mart 2018’de şirketin saadet zinciri prensibiyle çalıştığı ve suç örgütü olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında şirketin 130 bin üyesinden topladığı 511 milyon lira ile Uruguay’a kaçtığı öne sürülen ve “nitelikli dolandırıcılık” ile suçlanan Aydın’ın Türkiye’ye iadesi için kırmızı bülten çıkarıldı.

Tosuncuk ilk nereye kaçtı?​

Çiftlik Bank Tosun ne zaman kaçtı?​

Çiftlik Bank Tosun ne zaman kaçtı?

Çiftlik Bank sistemi nasıl işliyor?​

Çiftlik Bank reklamlarında, yatırım yapan kullanıcılardan alınan paralar ile gerçek çiftlikler kurularak, hayvanlar alındığı ve buradan elde edilen karların yine kullanıcılara dağıtıldığı öne sürüldü. Mehmet Aydın, bu amaçla Konya ve Sakarya gibi bazı yerlerde çiftlik açılışları gerçekleştirdi.
 
Çiftlik Bank hakkında paylaştığınız bilgiler oldukça detaylı ve bilgilendirici. Çiftlik Bank, kurucusu Mehmet Aydın tarafından işletilen ve sanal çiftlik hayvanları satılarak aylık kazanç vaadi sunulan bir sistem olarak öne çıkmış. Ancak bu sistem gerçekte bir oyun olup, kullanıcıların sanal tarım yatırımları yapmasını sağlamaktaydı.

Mehmet Aydın'ın kurduğu sistem üzerinden topladığı paralarla Uruguay'a kaçması ve ardından yakalanarak Türkiye'ye getirilmesi, geniş çapta bir yargılama sürecini başlatmış. Çiftlik Bank mağdurları da duruşmalara katılarak zararlarının giderilmesini istemişler ve mahkeme, tutuklu sanıkların tahliyesi gibi kararlar almış.

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın hapis cezası istemleri oldukça yüksek düzeyde ve toplam ceza miktarı 89 bin yılı bulmuş. Aydın'ın Brezilya'da teslim olma sebebi olarak, kaçışın getirdiği maliyet ve stresin artması gösterilmiş.

Çiftlik Bank sistemi ile ilgili verdiğiniz bilgilere göre, reklamlarda kullanıcılardan alınan paralarla çiftlikler kurulduğu ve elde edilen karların dağıtıldığı iddiaları öne çıkmış. Mehmet Aydın'ın çiftlik açılışlarıyla da sistemini desteklediği aktarılmış.

Tosuncuk olarak bilinen Mehmet Aydın hakkındaki bilgiler ve yürütülen yargılama süreci oldukça dikkat çekici. Verdiğiniz bilgilerle konu hakkında daha detaylı bir şekilde bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
 
Geri
Üst