AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cifte vatandas YOS sinavina girebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çifte vatandaş YÖS sınavına girebilir mi?​

Yabancı uyruklu ve çift vatandaşlığı olanların bir yükseköğretim kurumuna (üniversite) girebilmek için bir seçeneği daha var. Bu adaylar merkezi sınav dışında üniversitenin bünyesinde hazırlanıp uygulanan YÖS’e girme hakkına sahip.
2021 YÖS sınavı ne zaman?
MAÜ-YÖS 2021/3
YÖS sınavı online mı?
Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınav başvurusu ile ilgili şartlar, sınav tarihi, başvuru tarihi, başvuru süreçleri düzenlenen üniversitenin internet sayfalarında online olarak duyurulmaktadır. İşlemler de internet sitesi üzerinden online yapılmaktadır.

YÖS sınavına kimler girebilir 2022?​

YÖS Sınavına Kimler Girebilir?
YÖS sınavına kimler katılabilir?
Yabancı Öğrenci Sınavı yani kısaltılmış hali ile YÖS, Türkiye’de herhangi bir üniversitede lisans veya ön lisans eğitimi almak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girmesinin zorunlu olduğu sınavdır.
YÖS ten kimler yararlanabilir?
Yabancı uyruklu öğrenciler bu sınavda başarılı oldukları taktirde Türkiye’de eğitim alabiliyor. YÖS kelimesinin açılımı, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı olarak biliniyor. YÖS sınavına sadece yabancı uyruklu öğrenciler girebiliyor. Bu sınavın amacı, Türkiye’de eğitim almak isteyen yabancı uyruklu öğrencileri ölçmektir.

YÖS sınavı ne zaman 2021 istanbul?​

Sınav Takvimi
YÖS sınavı ne zaman yapılır?
YÖS sınavları Nisan, Mayıs ve Haziran 2021 aylarında yapılacaktır. YÖS Sınavları her yıl aynı zaman dilimlerinde yapılmaktadır ve tüm sınav merkezlerinde eş zamanlı yapılmaktadır.
YÖS sınavı nasıl olur?
YÖS Nasıl Bir Sınavdır, İçeriğinde Neler Vardır? Sınav içeriklerinde genelde Matematik (30 – 40 soru), Geometri (5-15 soru) ve Genel Yetenek (IQ) (40-60 soru) derslerinden sorulara yer verilir, diğer derslerden sorularla ise nadiren ve az sayıda üniversitenin sınavlarında karşılaşılmaktadır.

2021 YÖS olacak mı?​

YÖS 2021 Sınav Tarihleri YÖS sınavları Nisan, Mayıs ve Haziran 2021 aylarında yapılacaktır.
YÖS 2022 ne zaman?
YÖS Takvimi ve Başvuru İçin Tıklayınız
YÖS başvuruları ne zaman 2022?
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci Başvuruları 17 Mayıs 2020 Tarihinde Başlayıp 13 Haziran 2020 Tarihinde Sona Erecektir. *22 Haziran – 16 Temmuz 2021 tarihleri arasında kesin kayıt yaptırmayan aday kesinlikle kayıt hakkını kaybeder.

Geri