Ciftcilik belgesi ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
223.873
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Çiftçilik belgesi ne ise yarar?​

Çiftçilik konusunda devlet tarafından verilen teşvik ve hibeleri değerlendirmek için, öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi belgesine sahip olmak gerekmektedir. Kısaca ÇKS olarak da ifade edilen bu önemli belge, tüm çiftçiler için ortak şekilde sağlanmaktadır.

Çiftçilik belgesi nasıl alınır şartları nelerdir?​

Toprak birinci dereceden yakınlarına ait olan kimselerin başvurusu….Çiftçilik Belgesi İçin Gereken Evraklar Hangileridir?
- 1 adet kimlik fotokopisi,
- Nüfus müdürlüklerinden temin edilmiş nüfus kayıt örneği,
- En fazla altı ay öncesine ait bir adet vesikalık fotoğraf,
- Sigortası aktifse veya emekliyse sigorta numarası,
ÇKS belgesi ile araba alınır mı?
Çiftçi belgesine sahip olanlar, düşük faiz ve yılda tek taksitle otomobil veya kamyonet sahibi olabiliyor. İkinci elde ise taksit sayısı yılda 4’e çıkabiliyor.

Çiftçi belgesi ne kadar?​

Çiftçilik Belgesi Ücreti 2021 1-10 dekara kadar (10 dekar dâhil) : 6 TL. 11-50 dekara kadar (10 dekar üzeri 50 dekar dâhil) : 13 TL. 51-100 dekara kadar (50 dekar üzeri 100 dekar dâhil) : 20 TL. 100 dekar üzeri: 26 TL.

Çiftçi Belgesi e devletten alınır mı?​

Çiftçilik belgesini e-Devlet üzerinden alabilirsiniz. E-Devlet üzerinden başvuru formunu doldurup Tarım İl Müdürlüğüne giderek formunuzu teslim edebilirsiniz.
2021 ÇKS başvuru süresi Uzatildi mı?
Çiftçi kayıt sistemi ÇKS 2021 yılı üretim yılı için başvuruları hükümleri kapsamında 01 Eylül 2020 tarihinde başlamış olup 30 Haziran 2021 tarihi mesai bitiminde sona erecek.

Çiftçilik belgesi almak için kaç dönüm tarla gerekiyor?​

Arazi kiralayan kişilerin ÇKS başvurusu yapabilmeleri için öncelikle kira sözleşmesi kaydı olması gerekir. Eğer arazinin büyüklüğü 100 dekarının üzerinde ise noter onaylı kira sözleşmesi yaptırmaları lazımdır. Arazi 100 dekarın altında ise de muhtardan kira sözleşmesi yaptırılmış olması gerekir.

ÇKS ye kimler başvurabilir?​

ÇKS’YE NASIL KAYIT OLUNUR? Çiftçi kayıt sistemine ilk kayıt 3 farklı şekilde yapılabilir. Bunlar arazi sahiplerinin başvurusu, arazi kiralayanların başvurusu ve arazisi birinci dereceden yakınlarına ait olanların başvurusu şeklindedir.
Çiftçiler için sokağa çıkma izin belgesi nasıl alınır?
HAFTASONU TARIMSAL FAALİYETTE BULUNABİLME İZNİ İÇİN TARIMSAL FAALİYET BELGESİ
- Haftasonu Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Olan Çiftçilerimiz Yanlarında;
- ÇKS Belgesi (Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi)
- Çiftçilik Belgesi (Ziraat Odası Kaydı)
- Eğer bu belgeler yok ise Tapu Belgesi.
- HBS Belgesi( Hayvan Kayıt Belgesi)

ÇKS belgesi ile hangi araçlar alınır?​

Çiftçi Kayıt Belgesi veya Çiftçi Belgesi’ne sahip tüm üreticiler sıfır ve ikinci el taşıt ihtiyaçlarında 60 aya kadar vade ve yılda 1 ödeme ile sıfır kilometre binek araçlarda anahtar teslim fiyatının yüzde 75’ine kadar, ikinci el binek araçlarda ise kasko değerinin yüzde 60’ına kadar kredi veriliyor.

ÇKS belgesi olan kredi çekebilir mi?​

Ziraat Bankası 2021 yılında tüm müşterilerini başlattığı çeşitli kredi kampanyaları ile desteklemeye devam etmektedir. Bu noktada çiftçilerimiz de unutulmamaktadır. Verilen kredilerin faiz oranları oldukça uygun olmakta ve vadeleri çiftçilerin hasat dönemleri dikkate alınarak belirlenmektedir.
Çiftçilik belgesi ne zaman alınır?
2022 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (#ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2021 tarihinde başlamış olup 30 Haziran 2022 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular İl ve İlçe Müdürlüklerimizden yapılacaktır. Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamaması için başvuru işlemlerini, başvuru tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir.
 
Geri
Üst