AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cift Yarik Deneyi ne anlatiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çift Yarık Deneyi ne anlatıyor?​

Young deneyi olarak da bilinen çift-yarık deneyi, ışığın dalga özelliği sergilediğini gösterir. Işığın dalga doğası ışık dalgalarının iki yarıktan da geçerek girişim yapmasını, ve ekranda aydınlık ile karanlık bantlar oluşturmasını sağlar, ki bu sonuç ışık tamamen parçacıklı yapıda olsa beklenemez.
Schrödinger ne yapmıştır?
1921 – Schrödinger, Zürih Üniversi’ne profesör olarak atandı. Burada karşılaştığı dalga mekaniğiyle ilgili bir hipotez, elektron hareketlerine olan ilgisini artırdı. 1926 – Kuantum mekaniğinde dalga fonksiyonu hakkında ünlü keşfini yaparak Schrödinger denklemini yarattı.

Kedi canlı mı ölü mü?​

Ancak kutu açıldığında kedinin sağ mı yoksa ölü mü olduğu görülecektir. Oysa, kuantum fiziğinin Kopenhag yorumuna göre “kedi hem ölü hem de canlıdır.
Who is Erwin Schrödinger and what did he do?
Erwin Schrödinger. Written By: Erwin Schrödinger, (born August 12, 1887, Vienna, Austria—died January 4, 1961, Vienna), Austrian theoretical physicist who contributed to the wave theory of matter and to other fundamentals of quantum mechanics. He shared the 1933 Nobel Prize for Physics with British physicist P.A.M.
In January 1926, Schrödinger published in Annalen der Physik the paper ” Quantisierung als Eigenwertproblem ” (Quantization as an Eigenvalue Problem) on wave mechanics and presented what is now known as the Schrödinger equation.
Why did Schrödinger have problems in Graz?
In 1938, after the Anschluss, Schrödinger had problems in Graz because of his flight from Germany in 1933 and his known opposition to Nazism. He issued a statement recanting this opposition (he later regretted doing so and explained the reason to Einstein ).

What happened to Schrödinger after 1933?​

With Hitler’s coming to power (1933), however, Schrödinger decided he could not continue in Germany. He came to England and for a while held a fellowship at Oxford. In 1934 he was invited to lecture at Princeton University and was offered a permanent position there, but did not accept.

Geri