Cift kisilikli insan nasil olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
212.004
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Çift kişilikli insan nasıl olur?​

Çoklu Kişilik Bozukluğu; Bir çeşit kişilik parçalanması olan görülen bu rahatsızlık oldukça ciddi bir rahatsızlıktır. Bu hastalığa sahip olan kişiler bilinçlerini, hafızalarını ve kimliklerini tek bir kişilikte toplamakta zorlanırlar. Kişinin birincil kimliği ve diğer kimlikleri olur.

Dissosiyatif belirtiler nelerdir?​

Dissosiyatif belirtiler nelerdir?
Dissosiyatif bozukluğu olan kişilerde, organik bir nedeni bulunmayan fiziksel şikâyetler, kronik kas ve mide ağrıları, bayılmalar, öfke krizleri, bazı olayları ya da kişileri unutma gibi belirtiler görülebilir.

Kişilik Bozukluğu?​

Kişilik Bozukluğu?
Kişilik bozukluğuna sahip insanlar sosyal alan dışında gelişmiş bir bireyken sosyal zeka açısından erken gelişim düzeyinde kalmışlardır. Bu dönem bir çocuğun kendini, çevreyi ve dünyayı algılama biçimidir ve 2-7 yaş arasındaki bir çocuğun bilişsel kapasitesine tekabül eder.

Kişilik bozukluklarının görülme sıklığı nelerdir?​

Kişilik bozukluklarının genel görülme sıklığı %6-9 dolaylarındadır. Genellikle geç ergenlik ve erken yetişkinlik dönemlerinde açığa çıkarlar ancak çocukken de bazı belirtilerini gösterirler. Kadın ve erkeklerde görülme sıklığı eşittir. Çoğu kişilik bozukluğunun kısmi bir genetik geçişinin olduğu saptanmıştır. Görülme sıklığı toplumun %0,5- 2,5 dur.

Kişilik bozuklukları, öznel iç yaşantı?​

Kişilik bozuklukları, öznel iç yaşantı?
Kişilik bozuklukları ise öznel iç yaşantı ve davranışların bireyin kültürünün beklentilerinden belirgin şekilde sapmasıyla ortaya çıkan süreğen bir örüntüdür.

Kişilik bozukluğu olan bireylerin davranışları nelerdir?​

Kişilik bozukluğu olan bireylerin davranışları nelerdir?
Kişilik bozukluğu olan bireyler ise hangi durumla karşılaşırlarsa karşılaşsınlar bu stratejilerden sadece seçili bir kaçını esnek olmayacak ve uyum bozucu bir şekilde kullanırlar. Yeni stratejileri öğrenme ve özgün duruma göre bunu bilgi dağarcığından seçip kullanma becerileri yok denecek kadar azdır.
 
Çift kişilikli insan olma durumu genellikle bilinçli bir seçim değildir. Ancak, yaygın olarak kullanılan terimler arasında "çift kişilikli" anlamını taşıyan çoklu kişilik bozukluğu ve kişilik bozuklukları bulunmaktadır.

Çoklu Kişilik Bozukluğu olarak da adlandırılan Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu, bir kişinin birden fazla farklı kimlik veya kişiliğe sahip olduğu bir tür psikiyatrik rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık, kişinin farklı kimlikler arasında geçiş yapması ve zaman zaman bu farklı kimlikler arasında bilinçsizlik yaşaması şeklinde kendini gösterebilir. Ancak, çoklu kişilik bozukluğu çok nadir görülen ve karmaşık bir rahatsızlıktır.

Diğer bir kişilik bozukluğu türü ise genellikle erken yetişkinlik döneminde ortaya çıkan ve kişinin sosyal alan dışında gelişmiş bir birey olmasına rağmen, sosyal zeka açısından erken gelişim düzeyinde kaldığı durumu ifade eder. Bu durum, bireyin çocukluk dönemine benzer davranışları sergilemesiyle kendini gösterebilir.

Kişilik bozuklukları genellikle bireyin öznel iç yaşantısının kültürel normlardan belirgin şekilde sapmasıyla karakterize edilir. Bu durum, bireyin davranışlarında sürekli ve tutarlı bir örüntünün olmasıyla kendini gösterebilir.

Kişilik bozukluğu olan bireyler genellikle belirli stratejileri esnek olmayacak şekilde kullanma eğilimindedirler. Yeni stratejiler öğrenme ve farklı durumlara uygun şekilde davranma becerileri sınırlı olabilir. Bu durum, bireyin yaşamında sorunlara neden olabilir ve günlük işlevselliğini etkileyebilir.

Kişilik bozuklukları genellikle tedavi edilebilir durumlar olup, psikoterapi ve destekleyici tedavilerle belirgin iyileşme gösterebilirler. Kişilik bozukluğu olan bireylerin tedaviye erken başlamaları durumunda daha olumlu sonuçlar alabilmeleri mümkündür. Tedavi sürecinde psikiyatrist veya klinik psikolog desteği almak önemlidir.
 
Geri
Üst