AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cift anadal programi hangi bolumler arasinda yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çift anadal programı hangi bölümler arasında yapılır?​

Çift anadal olan üniversiteler hangileri?
Çift Anadal Genel Olarak Hangi Üniversitelerde Bulunur?
Çift anadal yapmak için ortalama kaç olmalı?
Çift Anadal ve Yandal Programından mezun olabilmen için genel not ortalamanın en az 100 üzerinden 70 olması gerekir. Bu koşul, genel olarak böyle olsa da her üniversitede farklılık gösterir. Bunun yanında, bir defaya mahsus olmak üzere 100 üzerinden 65’e düşürmene de izin verebiliyorlar.

Çift anadal kaç yıl sürer?​

Öncelikle ÇAP yaptığınız dönem boyunca okulunuzun sunduğu belirli dönem ortalamasının altına düşmemeniz gerekmektedir. Çap yaptığınız bölümü önlisans ise 2 yılda, lisans ise 4 yılda bitirememeniz durumunda bölüm ile ilişiğiniz kesilmektedir.
2 yıllık bölüm okurken çift anadal yapabilir mi?
Ayrıca bir lisans öğrencisi önlisans programlarında da çift anadal yapabilecek. Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, daha önce lisans programları arasında yapılabilen çift anadal uygulaması artık önlisans programları arasında da yapılabilecek.
ÇAP yapmak mantıklı mı?
Çift anadal programına dahil olmak size farklı bakış açıları kazandırdığı gibi iş hayatında rakiplerinizden bir adım önde olmanızı da sağlayacaktır. Rakiplerinize kıyasla daha donanımlı oluşunuz, farklı alanlarda uzmanlığa sahip olmanız işverenler için sizin her zaman daha değerli olmanız anlamına gelir.
Başka bir programda öğretim gören öğrenciler genellikle Hukuk, Eczacılık, Tıp ve Diş Hekimliği gibi alanlar için Çift Anadal ve Yandal programlarına başvuruda bulunamıyorlar.
Çift anadal kaçıncı sınıfta yapılır?
Öğrenci ikinci anadal diploma programına, anadal diploma programının en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılının başında başvurabilir.
Önlisans çift anadal nedir?
Çift Anadal Nedir? Ön lisans/ lisans öğretim programına (birinci anadal) kayıtlı olan öğrencilerin, üniversitelerindeki başka bir bölümün/programın belirlediği tüm derslerini alarak, aynı zaman dilimi içinde her iki programı da başarıyla tamamlayıp, ikinci bir dalda lisans/ön lisans diplomasına sahip olmalarıdır.

2 yıllıklarda ÇAP nasıl yapılır?​

(2) Çift anadal diploma programına başvurabilmesi için öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar anadal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlaması gerekir. (3) Öğrencinin çift anadal programından mezun olabilmesi için ikinci anadal genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 70 olması gerekir.
Çift anadal ne zaman yapılır?
Çift Anadal Programına ne zaman Başvurulur? Öğrenci ikinci anadal diploma programına, anadal diploma programının en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılının başında başvurabilir.
Çift anadal için kaç kredi gerekli?
Çift anadal programına başvurusu kabul edilen öğrenci, bu programları tamamlamaları için, her iki program için ortak alınmış ve/veya karşılıklı her iki programa birden sayılmış olan dersler dışında ilgili çift anadal programında yer alan ve çift anadal programını açan bölümce verilen en az 36 kredilik ders almak ve bu …

ÇAP yapmak ne kazandırır?​

Çift anadal diploması ne işe yarar?
Bir lisans öğretim programına (birinci anadal) kayıtlı olan öğrencilerin, aynı yükseköğretim kurumunun iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilmesini sağlayan programdır. Çift Anadal Programı (ÇAP), lisans öğrencilerine iki farklı lisans dalından mezun olma şansı sunuyor.

Geri