AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cift anadal kac TL?

Editör

Yeni Üye

Çift anadal kaç TL?​

Çift anadal eğitimi ücretli olup, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı için KDV dahil 10.000 TL’dir.

Çift Anadalda dersten kalınca ne olur?​

Çift anadaldan yararlanmak isteyen öğrenciler, okudukları eğitim programlarının en erken üçüncü en geç beşinci yarıyılında başvurularını yapabilirler. Öğrencinin bu programa devam ederken herhangi bir dersten kalması durumunda program iptal edilmektedir.

Çap dondurulabilir mi?​

Çap dondurulabilir mi?
Cevap 11 – Anadal programında kaydı dondurulan öğrencinin, çift anadal programında da, herhangi bir dönemde ders alamaması veya ders çakışması gibi nedenlerle ders alamayacak öğrencilerin, çift anadal programı veren bölüm teklifi ve Fakülte/Yüksekokul Yönetim Kurulunun kararı ile o dönem için kayıtları dondurulabilir.

Çift ana dal kaç ders?​

Çift ana dal kaç ders?
Çift anadal programına başvurusu kabul edilen öğrenci, bu programları tamamlamaları için, her iki program için ortak alınmış ve/veya karşılıklı her iki programa birden sayılmış olan dersler dışında ilgili çift anadal programında yer alan ve çift anadal programını açan bölümce verilen en az 36 kredilik ders almak ve bu …

Çapta kaç ders alınır?​

ÇAP yapabilmek için iki farklı programın tüm derslerinin tamamlanması gerekir. Kabaca bir programın 40 dersten oluştuğunu ve 20 dersin genel/temel dersler, 20 dersin ise alan dersleri olduğunu varsayalım. Genel derslerin aynı olduğu iki alanı birden bitirmek isteyen öğrenci 40 yerine 60 ders almak zorunda kalacaktır.

Çift dal mı yan dal mı?​

Çift anadal ile yandal programları arasındaki en bariz fark ise diploma… Çift anadal yapan biri, anadal ile beraber çift anadal’dan da mezun oluyor ve diploma alıyor. Yandal mezunu olduğunuzda, diploma yerine geçmeyen bir belge, yani yandal sertifikası alıyorsunuz.

Çift anadal ne kadar sürer?​

Çift anadal ne kadar sürer?
Hatta birbirine yakın alanlarda çift anadalı toplam 4 yıl içinde bitirmek mümkündür, fakat bu 4 yıl son derece yoğun geçecek ve ÇAP dışı faaliyetlere pek zaman ve enerji bırakmayacaktır. ÇAP yapan öğrenci mezuniyetini çok geciktirmemek için her dönem fazla ders alırsa tüm notlarının düşmesi de olasıdır.

Çift anadal hangi durumlarda kesilir?​

Çift anadal hangi durumlarda kesilir?
Öğrencinin Çift Anadal programından mezun olabilmesi için genel akademik not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 3,00 olması gerekir. Anadal programındaki genel akademik not ortalamasının 4,00 üzerinden 2,50 altına düşmesi durumunda Çift Anadal programından kayıt silinir.

Çap kaç senede biter?​

Çap kaçıncı sınıftan başlatıyor?​

Madde 7- (1) (Değişik 10.03.2021 SK 428-A/6-MH 30.03.2021-51) ÇAP’a, birinci anadal önlisans programında en erken ikinci yarıyılın başında, en geç ise üçüncü yarıyılın başında, lisans öğreniminin en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılın başında başvurulabilir.

Çap yaparken kaç ders alınır?​

Çap yaparken kaç ders alınır?

Çap yaparken dersler çakışır mı?​

Çap yaparken dersler çakışır mı?
Anadal Programı ile ÇAP Programınız aynı öğretim türünde ise (Normal Öğretim-İkinci Öğretim) anadal derslerinizle ÇAP derslerinizin ders programınızda çakışması ihtimali vardır. ÇAP ta alınan derslere karşılık anadalda hiçbir dersten muaf olmanız söz konusu değildir.

**Çift anadal eğitimi ücreti:** 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı için çift anadal eğitimi ücreti KDV dahil 10.000 TL'dir.

**Çift Anadalda dersten kalınca ne olur:** Çift anadaldan yararlanmak isteyen öğrenciler, programlarına en erken üçüncü en geç beşinci yarıyılda başvurabilirler. Ancak, herhangi bir dersten kalındığında çift anadal programı iptal edilir.

**Çap dondurulabilir mi:** Çap dondurma durumu, bölümün teklifi ve Fakülte/Yüksekokul Yönetim Kurulunun kararı ile gerçekleşebilir. Kaydı dondurulan öğrenci, ders çakışmaları gibi nedenlerle ders alamadığı dönemde çapını dondurabilir.

**Çift ana dal kaç ders:** Çift anadal programına kabul edilen öğrenciler, en az 36 kredilik ders almak zorundadır. Bu dersler, her iki program için ortak alınmış dersler ve çift anadal programı veren bölümce verilen derslerden oluşur.

**Çapta kaç ders alınır:** ÇAP yapabilmek için iki farklı programın tüm derslerini tamamlamak gerekir. Genel olarak bir programın 40 ders olduğu varsayıldığında, çift programı bitirmek isteyen bir öğrencinin 60 ders alması gerekebilir.

**Çift dal mı yan dal mı:** Çift anadal ile yandal arasındaki fark, mezuniyet ve diploma ile ilgilidir. Çift anadal yapan bir öğrenci, hem anadal hem de çift anadal programından mezun olurken, yandal programını tamamlayan öğrenci diploma yerine yandal sertifikası alır.

**Çift anadal ne kadar sürer:** Çift anadal programını bitirmek yaklaşık 4 yıl sürebilir. Ancak, yoğun bir tempoda geçen bu süre, öğrencilerin zamanlarının çoğunu ders çalışmaya ayırmalarını gerektirebilir ve notlarına olumsuz etki edebilir.

**Çift anadal hangi durumlarda kesilir:** Öğrencinin Çift Anadal programından mezun olabilmesi için genel akademik not ortalamasının en az 3,00 olması gerekmektedir. Eğer anadal programındaki genel akademik not ortalaması 2,50'nin altına düşerse, çift anadal programından kaydı silinir.

**Çap kaç senede biter:** Çap yapabilmek için birinci anadal önlisans programında en erken ikinci yarıyıldan, lisans öğreniminde ise en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyıldan başvurulabilir.

**Çap yaparken kaç ders alınır:** Çap yaparken alınacak ders sayısı, her iki programın tüm derslerini tamamlamak için gereken ders sayısına bağlıdır.

**Çap yaparken dersler çakışır mı:** Anadal ve ÇAP programları aynı öğretim türünde ise derslerin çakışma ihtimali olabilir. Bu durumda muafiyet söz konusu değildir ve derslerin çakışması durumunda planlama yapılması gerekebilir.

Geri