AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ciddi yaralanma nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ciddi yaralanma nedir?​

Bazı yaralar, özelliklerinden dolayı ciddi yara olarak değerlendirilir. Yara bölgesi değerlendirilir, ➢Yaranın oluş şekli, ➢Süresi, ➢Yarada yabancı cismin varlığı, ➢Kanama durumu vb. Yaralanma ve kanama ciddi ise tıbbi yardım (112 aranır) istenir. Yaranın üzeri temiz bezle kapatılır.

Delici Karin Yaralanmasi varsa yapilacak olan nelerdir?​

Delici karın yaralanmalarında ilkyardım nasıl olmalıdır?
Ameliyat yaraları ne tür yaralardır?
Cerrahi yara, genellikle cerrahi işlem sırasında bistüri kullanılarak ciltte açılan kesik veya insizyondur. Cerrahi yaralar, tipik olarak dikişler, zımbalar veya cerrahi yapıştırıcı ile kapatılır.
Delici göğüs yaralanmalarında ne gibi sorunlar olabilir?
Delici göğüs yaralanmalarında ne gibi sorunlar görülebilir?

Kafa yaralanmalarında ne yapılır?​

Kafatası ve omurga yaralanmalarında ilkyardım nasıl olmalıdır?
- Bilinç kontrolü yapılır,
- Yaşam bulguları değerlendirilir,
- Hemen tıbbi yardım istenir (112),
- Bilinci açıksa hareket etmemesi sağlanır,
- Her hangi bir tehlike söz konusu ise düz pozisyonda sürüklenir,
- Baş-boyun-gövde ekseni bozulmamalıdır,

Ilk yardım nasıl yapılır kısaca?​

Hasta/yaralı sıcak tutulur, Hasta/yaralının yarasını görmesine izin verilmez, Hasta/yaralıyı hareket ettirmeden müdahale yapılır, Hasta/yaralının en uygun yöntemlerle en yakın sağlık kuruluşuna sevki sağlanır (112) (Ancak, ağır hasta/yaralı bir kişi hayati tehlikede olmadığı sürece asla yerinden kıpırdatılmamalıdır).
Vücutta çıkan yaralar neyin habercisi?
Derinin beslenmesini ve toksik maddelerden temizlenmesini sağlayan, sağlıklı kan dolaşımıdır. Damarların tıkalı olması, damar sertliği, varislerin varlığı, bacaklar başta olmak üzere tüm vücutta yaralar yapabilir. Sigara içilmesine bağlı olarak ortaya çıkan damarsal hastalıklar da ciltte yaralarla kendini gösterebilir.
Insizyon yarası ne demek?
Açık yaralar Kesik (veya insizyon); bıçak, jilet veya cam parçası gibi keskin nesnelerce oluşturulan düzgün şekilli yaradır. Yırtık (veya laserasyon), künt travma sonucu oluşan düzensiz, yırtık benzeri yaradır.

Geri