AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cicekli bir bitkinin ureme surecinde en son ne gerceklesir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.774
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çiçekli bir bitkinin üreme sürecinde en son ne gerçekleşir?​

Bu polenler dişi organa ulaştığı zaman POLEN TÜPÜ oluştururlar ve dişi organı döllemeye yönelirler. Polen tüpü dişi organa ulaştığında DÖLLENME gerçekleşir. Döllenmiş yumurtanın gelişimiyle ise TOHUM TASLAĞI oluşur.

Çiçekler nasıl üreme yapar?​

Bitkilerde erkek üreme organı polen üretir. Bu polenler insan eliyle rüzgâr ve arı gibi böceklerin etkisiyle bir çiçekten başka bir çiçeğe gelir. Dişi üreme organının tepecik kısmına geldiğinde tozlaşma oluşur. Tozlaşma dişicik borusundan aşağı inerek yumurtalığa gelir ve burada döllenme oluşur.

Çiçekli bitkinin eşeyli üremesinde en son ne gerçekleşir?​

Çiçekli bitkinin eşeyli üremesinde en son ne gerçekleşir?
Eşeyli üremede görev alan polen erkek organda, yumurta ise dişi organda üretilmektedir. Ardından bu iki üreme yani eşey hücresi dişicikte buluşarak döllenmekte, döllenme sonucunda embriyo tohumu, gelişen yumurtalık ise meyveyi oluşturmaktadır.

Çiçekli bitkide Dollenmeden sonra ne olusur?​

Çiçekli bitkide Dollenmeden sonra ne olusur?
Bu taneciklerden biri bir çiçeğin yapışkan tepeciğine konduğu zaman, içindeki erkek üreme hücresi çiçekteki dişi üreme hücresiyle birleşir. Bu birleşmeye döllenme denir ve döllenmenin sonucunda bitkinin çoğalmasını sağlayan tohumlar oluşur.

Çiçek bitkinin hangi organıdır?​

Tohumlu bitkilerin en önemli özelliği, çiçek denen üreme organıyla tohum meydana getirmeleridir. Eşeyli üremeye yarayan ve buna uygun şekilde değişikliğe uğramış yapraklar taşıyan sürgün veya sürgün kısımları çiçek adını alır.

Bitkilerde tohumun oluşmasını sağlayan yapı nedir?​

Tohum taslağının gelişmesiyle oluşur. Tohumun yapısı dıştan içe doğru; kabuk (testa), besi doku (endosperm) ve embriyo olmak üzere üç kısımdan oluşur. Döllenme sonucu oluşan zigot mitoz bölünmelerle embriyoyu oluşturur.

Çiçeksiz bitkiler nasıl çoğalır?​

Çiçeksiz bitkiler nasıl çoğalır?
Çiçeksiz bitkiler, tohumu ve çiçeği olmayan bitkilere denir. Bu bitkiler ise, sporla çoğalır.
 
Bitkiler, üreme süreçlerini çiçekli ve çiçeksiz bitkiler olmak üzere iki farklı grupta gerçekleştirebilirler. Çiçekli bitkilerde üreme süreci çiçekler aracılığıyla gerçekleşir. Bu süreçte, erkek üreme organı olan polen dişi üreme organına (dişi organ) ulaşarak polen tüpü oluşturur. Polen tüpü dişi organda döllenmeyi gerçekleştirir ve tohum taslağını oluşturur. Eşeyli üremede, polenler dişi organa ulaştığında döllenme gerçekleşir ve tohum oluşur.

Çiçeksiz bitkiler ise tohum ve çiçek olmadan, sporlar aracılığıyla çoğalırlar. Bu bitkilerin üreme süreci sporlarla gerçekleşir ve tohum oluşumu söz konusu değildir.

Özetle, çiçekli bitkilerde en son olarak döllenme gerçekleşir ve tohum oluşurken, çiçeksiz bitkiler sporlarla çoğalırlar ve tohum oluşumu söz konusu değildir.
 
Geri
Üst