- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 208.138
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Çiçeklerde saksı değişimi ne zaman olur?
Bitkinin saksı değişimini yapmak için en uygun dönem, bitkilerin kış uykusundan çıktığı ve aktif bir şekilde büyümeye devam ettikleri ilkbahar ayları olarak kabul edilir.Sonbaharda saksı değişimi yapılır mı?
Ev bitkilerinin büyük çoğunluğu için sonbaharda havalandırma, toprak ve saksı değişimi önerilmez. Saksı değişikliği için en uygun zaman, ilkbahar aylarında, bitkilerin büyüme ve gelişme zamanı başlamadan önceki haftalardır.Kalanşo saksı değişimi ne zaman yapılır?
*Saksı değişimi genellikle sıcak ayların başlangıcı olan mayısta yapılmalıdır. *Kalanşo bulunduğu yerde başka cisimlerle temasta bulunmalıdır. Sulamada en önemli unsurlar; -Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak çok az sulanmalıdır.
Paşa Kılıcı saksısı nasıl olmalı?
Paşa kılıcının ince köklerinin aşırı çoğalması önemli değildir. Bu yüzden büyük saksı hiç gerektirmiyor. Pek derin olmayan, yayvan saksı kullanın. Saksı derin ise fazla toprak doldurmayın.
Sukulent saksı değişimi hangi ayda yapılır?
Saksı değişimi için en uygun zaman genellikle ilkbahardır. Ancak bitkinizin türüne göre bu durum değişebilmektedir. Bitkinin uykudan çıkıp aktifleşmeye başladığı zaman saksı ve toprak değişimi için uygundur.Menekşe saksı değişimi hangi ayda yapılır?
Sonbahar ve bahar aylarında saksı değişimi ve dikimi için en uygun zamandır .Özellikle kışın saksı toprağının nemli tutulması sebebiyle oluşur.?
Özellikle kışın saksı toprağının gereğinden fazla nemli tutulması, saksı toprağının çok kuru kalması ve çok fazla kil içermesi, saksı değiştirmede geç kalınmış olması dolayısıyla bitki köklerinin keçeleşmesiyle beraber, azot, magnezyum, demir, mangan gibi besin maddelerinin noksanlıkları sebebiyle oluşur.
Neticede saksı toprağının nemli bırakılmamalıdır?
Bu hastalıktan etkilenen bitkilerde gerilmeler, yaşlı yapraklardan başlayan kloroz ve çoğunlukla solgunluk belirtileri görülür.Köklerde çürümeler olur. Saksı toprağının patojen ile bulaşık olmamasına dikkat edilmeli ve saksı toprağı çok nemli bırakılmamalıdır. (Patojen, hastalığa neden olan her türlü organizma ve maddedir. )
Saksılarda yetiştirilen ev süs bitkierinin toprağında böceklerin solucanların olması doğadan kopuk bir çocukluk geçirmiş insanlar için çok korkunç bir şey. Halbuki eski ahşap evlerde saksı, çiçek olmasa bile binbir türlü böcek olurdu. Eskiden insanlar her yerde böcek görmeye alışıktı.